XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Srbije "otvaraju" sezonu u Nišu
Od 3. do 5. januara u hali Čair biće igrane utakmice J grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo za odbojkaše u Poljskoj. Pored Srbije u grupi su Slovenija, Portugalija i Makedonija. Niš nastavlja sa organizovanjem velikih sportskih događaja, a 2014. godina počeće utakmicama odbojkaša Srbije koji su poslednji put u Nišu igrali još u staroj hali i to 2010. godine u Svetskoj ligi. Nakon toga usledila je rekonstrukcija hale Čair, a ove godine je trebalo da odbojkaši Srbije igraju opet u Svetskoj ligi protiv Nemačke. Ipak, Nišlije nisu gledale reprezentativnu odbojku jer je poplava uništila parket u hali Čair.

odbojkasi-srbije.jpg

- Svetsko prvenstvo je veliko takmičenje koje iziskuje osvajanje prvog mesta u grupi u Nišu. Igramo protiv Slovenije od koje smo izgubili prvi meč na prvenstvu Evrope, zatim Makedonije i Portugalije. Ipak, znamo da je Srbija nosilac bronze i jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Ne bežimo od uloge favorita, ali znamo da neće biti lako. Nama se ništa lako nije dogodilo, pa neće ni ovaj put - rekao je Igor Kolaković, selektor Srbije.

Najbolji srpski odbojkaši stižu u Niš prvog dana 2014. godine. Oni će trenirati i spremati se u hali Čair, koja će od 3. do 5. januara biti domaćin kvalifikacione grupe J.

Reprezentaciju Srbije u svom gradu predvodiće Nišlija Milan Rašić.

 

Raspored:

Cena kompleta ulaznica je 600 dinara za sva tri dana, a biće u prodaji do petka, 3. januara.

Biletarnica hale radiće svakog dana od 10h do 18h, kažu u Odbojkaškom savezu Srbije.

Od 3. januara u prodaji će biti dnevne karte koja košta 300 dinara i važi za obe utakmice jednog dana.

Petak, 3. januar:
15h Slovenija - Portugalija
18h Srbnija - Makedonija

Subota, 4. januar:
15h Portugalija - Makedonija
18h Srbija - Slovenija

Nedelja, 5. januar
15h Slovenija - Makedonija
18h Srbija - Portugalija

Plasman na 18. Svetsko prvenstvo u Poljskoj iz III runde kvalifikacija izboriće pet pobednika grupa, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Svetsko prvenstvo će biti odigrano u Katovicama, Lođu, Vroclavu, Gdanjsku, Bidgošću i Krakovu od 03. do 21. septembra naredne godine.