XS
SM
MD
LG

Fudbaleri kraljevačke Sloge počeli pripreme za drugi deo sezone

Posle duge zimske pauze pripreme za prolećni deo prvenstva Prve lige Srbije počeli su fudbaleri kraljevačke Sloge. Nakon jesenje polusezone „beli“ su na odličnom drugom mestu koje vodi u elitni rang takmičenja, a to je višedecenijskinedosanjani san generacija fudbalera, trenera, navijača u gradu na Ibru.

Na travnatom terenu Gradskog stadiona pojavio se 21 fudbaler, sve poznata lica iz prvog dela sezone, a vidljivo je bilo da nedostaju neki od nosilaca igre. Zvanično u Slogi ne računaju na Lekanića, Đakovca, Lija i Koksidisa, ali na prvom treningu nije bilo Marušića (pod sporom na arbitraži), Miletića (pominje se odlazak u Belgiju), dok su rad sa strane pratili Drašković i Radosavljević koji bi na proleće trebalo da obuku dres čačanskog Borca.

- Ništa nećemo menjati u odnosu na prethodni period – počeo je priču sa novinarima Veljko Dovedan šef struke kraljevačke Sloge. – Stil igre ostaje isti, nastojaćemo da ga podignemo na viši nivo, jer se pokazalo da nam takva igra donosi željeni rezultat. Naravno, mnogo će zavisti od igračkog kladra, ko ide, ko ostaje, ko dolazi. Ipak, naša igra ne zavisi od pojedinca, već od kolektiva i ubeđen sam da ćemo sve podići na znatno viši nivo.

Sloga će najveći deo priprema sprovesti u Kraljevu, ali tu je problem teren. „Beli“ prosto nemaju gde da rade i ponovo će trebati mnogo nerava, pre svega stručnom štabu da nađe adekvatno rešenje.

- To je veliki problem za ovaj klub. Danas radimo na glavnom terenu koji je takođe u lošem stanju i mora da se kako tako sačuva za prolećne bitke. Znači snalaženje kao i lčetos i jesenas, ali iz ove kože se ne može. Spremni smo na sve izazove, momci su pravi, to su pokazali u prethodnom periodu kada su na svojim leđima izneli veliki teret i pokazali koliko vrede. Lično mislim da mogu još više.

Ne krije strateg Sloge kako će se odvijati rad na treninzima?

- Lopta će stalno biti prisutna, a što se utakmica tiče već smo na ovom treningu odigrali prvi meč između sebe. Biće toga još. Zvaničnu kontrolnu utakmicu ćemo imati za desetak dana, a što se rivala tiče nećemo birati, ko god bude hteo da igra, da se to uklapa u plan rada, prihvatamo i igramo. Kada je u pitanju prelazni rok, imam želje, preneo sam to i upravi, videćemo šta će se od toga realizovati. Volim brze igrače, jer naša igra zahteva mnogo trčanja i borbenosti, pa videćemo. . . – ostao je nedorečen na kraju Veljko Dovedan šef struke kraljevačke Sloge.

U planu je i odlazak na crnogorsko primorje, tri nedelje pred start proleća, ali bez obzira na neizvesnost po pitanju igračkog kadra, uslova za rad, u Slogi ne menjaju ambicije.

- Naše ambicije ostaju nepromenjene i njih diktiraju igre i rezultati iz jesenjeg dela sezone. Borićemo se da sačuvamo trenutnu poziciju, da izborimo ulazak u Superligu, igraćemo na pobedu u svakom meču i nikome sa Slogom neće biti lako. Naša ekipa je mlada, ali željna dokazivanja i to su momci koji mogu mnogo da urade za sebe i za klub. Prevashodno za sebe, jer igrama i dobrim rezultatima na proleće mogu da se na pravi način afirmišu i ostvare dobar transfer. Zato očekujem da ostane na okupu tim koji je igrao jesenas. A ako se to i ne dogodi učinićemo sve da dovedemo pojačanja i budemo na nivou izdanja iz prvog dela sezone – naglasio je Zvonko Terzić predsednik kraljevačke Sloge.

Rad su „beli“ počeli sa osmesima i u dobrom raspoloženju, a to je dobra uvertira za polusezonu u kojoj će se videti može li i kraljevačka Sloga da oseti čari elitnog ranga takmičenja.

O MARUŠIĆU

Nije bilo moguće izbeći pitanje o najboljem Sloginom strelcu, mladom Zoranu Marušiću koji nije bio na prozivci i prvom treningu.

- O ovom momku mislim sve najbolje i želim mu svaku sreću. Očekivao sam da dođe na prozivku, jer je on još uvek igrač Sloge, a konačna odluka o našoj žalbi na odluku Arbitražne komisije biće doneta koliko sam upoznat naredne sedmice. Za Marušića je bitno da trenira, da bude spreman i da na proleće pokaže raskošan talenat i naravno da bih voleo da to bude u dresu Sloge – kaže predsednik Terzić.

ZAHVALNOST SAVEZU

Premijerni trening u 2014. godini fudbaleri Sloge su odradili sa loptama SELEKT, dar FSS i Zajednice prvoligaša.

- Dobili smo trideset lopti i to je velika usluga i rasterećenje za klupsku kasu. Verujem da je ovo samo početak, da će čelnici saveza i Zajednice uspeti da uskoro pronađu u generalnog sponzora Prve lige, jer je ovo vrlo kvalitetno i krajnje neizvesno takmičenje – napomenuo je Terzić.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31