XS
SM
MD
LG

Najava sportskog vikenda za klubove iz Vrbasa

Fudbaleri Letećeg holanđanina dočekuju sutra, u meču 7. kola Prve futsal lige Srbije, jednog od najozbiljnijih kandidata za najviši plasman, Liman iz Novog Sada. Popularni „narandžasti“ su, u konkurenciji 12 ekipa, na desetom mestu sa 4 boda, dok Novosađani zauzimaju treću poziciju sa 13 poena. Duel će biti odigran na parketu Velike dvorane Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“. Početak je zakazan za 18 sati.
Košarkaše Vrbas Karneksa, predstojećeg vikenda, očekuje utakmica sa Superfund-om iz Beograda. Duel će biti odigran u okviru 6.kola Prve B lige. Vrbašani se trenutno, sa sedam osvojenih bodova, nalaze na desetom mestu, dok njihov naredni rival ima bod više i za pet pozicija je bolje plasiran na tabeli. Susret će biti odigran, u nedelju, u Velikoj dvorani Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“. Početno podbacivanje zakazano je za 19 sati.
Derbi meč 7. kola Prve srpske košarkaške lige, za dame, grupa sever, između Kovin Mt-a i Vrbasa, biće odigran u nedelju. Biće to duel jedine dve neporažene ekipe u ligi. Vrbašanke su odigrale utakmicu više, od svojih protivnica, i trenutno su na drugom mestu sa 14 osvojenih bodoba, dok je tim iz Kovina šesti sa 12 poena. Početak susreta je zakazan za 17 sati.
Susretima 9. kola, koji će biti odigrani predstojećeg vikenda, nastavlja se takmičenje u okviru Prve rukometne lige Srbije. Ekipu Vrbas Vitala sutra očekuje duel, u Kostolcu, sa Rudarom. Domaći tim je, u dosadašnjem delu prvenstva, osvojio sedam bodova i trenutno zauzima osmu poziciju na tabeli, dok su „vitalovci“ na 14. mestu sa četiri boda. Početak duela zakazan je za 19 sati i 30 minuta. Nakon tri vezane pobede u jesenjem delu Druge lige – grupa Sever, rukometašice „Vrbasa“ će u naredna dva kola gostovati. Najpre će predstojećeg vikenda, u okviru sedmog kola, igrati u Novom Sadu, gde će ih dočekati ekipa „Partizan Telepa“, da bi za sedam dana išle na megdan „Mladosti“ u Srpsku Crnju. Podsetimo, izabranice trenera Nenada Cvelfa se, zahvaljujući dobrim igrama, trenutno nalaze na četvrtoj poziciji sa devet osvojenih bodova.
Odbojkašice „Vrbasa“ su sinoć, u odloženom susretu trećeg kola Prve vojvođanske lige sa 3:1 pobedile ekipu „Futogvesta“ iz Futoga. Ovo je vrbaskim odbojkašicama druga pobeda u jesenjem delu prvenstva, a naredni susret, u kome će izabranice trenera Slobodana Vignjevića nastaviti sa ubiranjem bodova je na programu već sutra, kada će u maloj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ ugostiti „Volejstars“ iz Kljajićeva. Početak ovog susreta zakazan je za 16 časova.
U subotu i nedelju igraju se utakmice 15. kola Područne lige Novog Sada u fudbalu. Sva tri tima sa područja opštine Vrbas igraju pred svojim navijačima. Vrbašani sutra dočekuju Petrovaradin, a Obilić iz Zmajeva ekipu Bečeja. Dan kasnije, megdan će, u Savinom Selu, podeliti Budućnost i Tvđava iz Bača.