XS
SM
MD
LG

Između nade i strepnje

U Šamcu će Borac i Modriča Maxima igrati, ali učiniti sve da rivala bace na koljena. Ko izgubi, skoro izvjestan je putnik u Drugu ligu Republike Srpske, grupa zapad. Da nije tako, snagom mirnoće, komšije bi dale sve od sebe da ostave što sugestivniji utisak i zadovolje probirljive ukuse poklonika najpopularnijeg sporta.

Međutim, zbog pozicije u kojoj se nalaze, po svemu sudeći, oba tima će igrati u grču, bojažljivo.



- Ne smijemo da srljamo protiv Modriče. Imamo motiv pobjede, jer nam je potrebna kao sunca sjaj. Šteta što će pauzirati Nemanja Arsić, zbog kartona. Mnogo toga od ove utakmice možemo da dobijemo i da izgubimo. Svjesni su toga i moji igrači. Znamo da je Modriča Maxima znatno bolja nego jesenas, ali imamo i mi svoje adute. Svaki naš susret je prilika za dokazivanje, afirmaciju i prestiž. Posebno će danas do izražaja doći potreba da se pobijedi rival - kaže Predrag Lukić, kormilar Borca.

Štoper Šamčana, Vlado Koprivica, dijete je tima iz Modriče. Za njega je ova utakmica - susret naših protiv svojih!

- U teškoj smo situaciji. Muče nas i povrede i kartoni. Šteta što nismo kompletni. Ipak, moramo dobiti ovu utakmicu. Mom ranijem klubu želim uspjehe na drugim mečevima, ali ovaj put neka bodovi ostanu u Šamcu. Za Borac bi poraz značio potpuni debakl, tešku tragediju. Ne može Modriča kod nas popravljati izgubljeno, jer i mi smo mnogo bodova kod kuće prosuli. Vjerujem u naš trijumf - poručio je Koprivica.

U Modriči kažu da se neće unaprijed predati. Računaju na siguran trijumf, mada ,kako kažu, žale što su komšije gdje i oni, blizu ivice provalije.

- Biće to jako teška utakmica. Volio bih, kada bi moglo, da oba tima osvoje po tri boda. Igrao sam i za Borac i za Modriču. Ipak, veći dio srca je u klubu gdje sam sada trener. Mislim da smo bolji u ovom trenutku i da ćemo izvući povoljan rezultat. Osim požutjelog Milana Kojića i povrijeđenog Zorana Milovca, stižemo u Šamac sa timom koji treba kući da ponese plodove uspjeha - rekao je Marko Stojić, trener Modričana.

U ovom susretu na jednoj strani biže Koprivica, na drugoj njegova braća od tetke, Radoslav i Nebojša Prljeta. Onaj prvi i stariji, starter je u ovoj utakmici.

- Duel Borca i Modriče u najnezgodnijem trenutku. Neka rodbine i prijatelja, ali mi smo profesionalci. Ja idem u Šamac da se silno radujem našem uspjehu. Ovo je sport, ovo je fudbal. Svako poštovanje našim komšijama, ali mi imamo kvalitetniji tim i nadam se da ćemo to i dokazati na terenu. Treba nam malo i sportske sreće i više realizacije. Sve drugo imamo - uvjerava Radoslav Prljeta.

BORAC: Smajić, Koprivica, Galešić, Lukić, Stanković, Curaković, Maksimović, Radulović, Đorić, Mirić, Spasojević. Trener: Predrag Lukić.

MODRIČA MAXIMA: Petrović, Kostadinović, Nastić, Vujanić, Milaković, R. Prljeta, Lazareski, Roksa, Nedeljković, Resanović, Rajović. Trener: Marko Stojić.


Drina HE 4 : 1 Sloga
Podrinje 0 : 2 Drina (Z)
Sloboda (NG) 2 : 1 Proleter
Borac 0 : 1 Modriča Maxima
Sloboda (MG) 1 : 2 Kozara
Sutjeska 0 : 0 Mladost
Napredak 1 : 0 Rudar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Drina (Z) 17 11 5 1 38
2 Drina HE 17 10 2 5 32
3 Sloboda (MG) 17 8 4 5 28
4 Podrinje 17 8 3 6 27
5 Kozara 17 6 8 3 26
6 Napredak 17 7 4 6 25
7 Sloboda (NG) 17 7 4 6 25
8 Sutjeska 17 6 7 4 25
9 Mladost 17 6 6 5 24
10 Proleter 17 6 4 7 22
11 Sloga 17 5 4 8 19
12 Modriča Maxima 17 4 4 9 16
13 Borac 17 3 4 10 13
14 Rudar 17 2 1 14 7