XS
SM
MD
LG

Nove snage košarkaškog kluba Pirot

Najuspešniji pirotski sportski kolektiv u prošloj sezoni počeo je pripreme. Košarkaši Pirota, predvodjeni novim rukovodstvom i trenerom, krenuli su u sezonu od koje se očekuje, ako ne više, onda da potvrdi vrednosti iz prošlog takmičenja, kada je Pirot dugo bio medju timovima koji su se nalazili u gornjem delu tabele.

kk pirot

Dok su novinari radili svoj posao, zujale kamere i blicevi fotoaparata, mladi stručnjak Mihajlo Mitić davao je prve zadatke za rad. S obzirom na mnogo toga novog u Klubu, želeli smo da zabeležimo što više utisaka. Mihajlo Mitić, rodjeni Piroćanac, jedan od retkih pirotskih stručnjaka koji je u kratkoj ali sadržajnoj karijeri stekao značajno zvanje i iskustvo u radu, rekao je da je njegov povratak u Pirot veliki izazov za njega, s obzirom da je svestan tradicije Kluba i zahteva ljubitelja ovog sporta:

Ljubitelje košarke i novinare na prozivkama najviše interesuju pojačanja. Prvo koje je stiglo je veoma vredno, Marko Gaćinović, Nišlija koji  ima dobar košarkaški CV.

U Klubu , u rukovodstvu ima  novih ljudi. Novi predsednik Kluba, nekadašnji košarkaš, Slaviša Svilarov svestan je obaveza, ciljeva, tradicije. On smatra da će novo rukovodstvo odgovoriti svim zahtevima:

Novo lice u klubu je cenjeni hirurg, doktor medicinskih nauka Aleksandar Lilić, čiji će profesionalni i ljudski autoritet biti veoma značajan u radu Kluba:

 

Spona izmedju starog i novog rukovodstva, prilika za kontinuitet u uspešnom radu su svakako Branislav Kostić, doskorašnji predsednik, koji će biti član Upravnog odbora i Saša Vasić, u daljem periodu biće sportski direktor. Bio je predsednik Skupštine Kluba. Branislav Kostić kaže da je , bez obzira na želju da mesto prepuste drugima, prevagnula ljubav i odgovornost prema Klubu u kojem su ponikli kao igrači:

O igračima, svakako! Veoma važno za dalju sudbinu ove ekipe u prvenstvu biće da se obezbedi kvalitetan igrački fond. Rukovodstvo je uspelo da učini prvi korak i zadrži dvojicu igrača koji su igrama pokazali da su postali stubovi tima. Dalja saradnja sa KK Pirot za Sanela Mukanovića i Dušana Filipovića biće obostrano korisna, ističu obojica.

Očekuje se da će narednih dana u Pirot doći još nekoliko igrača. Pripreme će biti u Pirotu. Prvenstvo počinje u oktobru.