XS
SM
MD
LG

Moravac Orion u 1/16 finala Kupa Srbije

Jedan gol bio je dovoljan izabranicima trenera Jovana Stankovića da izbore plasman u samu završnicu najmasovnijeg takmičenja u zemlji. Plasmanom u 1/16 finala fudbaleri Moravac ORIONA ispisali su novu stranicu klupske istorije, koja je posle osvajnja Kupa FSRIS, naslova prvaka Srpske lige Istok i Kupa Jablaničkog okruga dodatno obogaćena i ulepšana.

Domaćin je bio bolji, stvotio nekoliko povoljnih prilika za gol, ali je samo jednom lopta završila iza ledja sigurnog golmana Timoka Jovanovića. Prvi je u 13. minutu zapretio Miloš Stanković, ali je čuvar mreže Zaječara bio na visini zadatka. U 20. minutu  Nigerijac Egbo je posle kornera uputio udarac glavom, ali je golman Zaječaraca Jovanović bio siguran. U 31. minutu dve idealne prilike za Aleksandra Stankovića: najpre je njegov udarac sa 6-7 metara zaustavio čuvar mreže Timoka, a zatim je Stanković, neometan odbijenu loptu sa "peterca" poslao preko gola.

U 61. minutu trenutak odluke: Marinković je u šesnaestercu Timoka, s ledja, uz povlačenje za dres srušio Cvetkovića, pa za sudiju Predraga Milenkovića nije bilo dileme da je u pitanju prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran sa bele tačke bio je Djordje Vukosavljević.

Do kraja su domaći još dva puta zapretili. U 71. minutu Regojević je posle akcije Kostića šutirao sa 14-15 metara, ali je lopta završila iznad gola.U 76. minutu Veličković je pravovremeno dobio loptu na levoj strani napada Moravca ORION, šutirao sa 7-8 metara ali je golamn Jovanović zaustavio udarac. Gosti su jedini šut ka golu domaćina uputili u 85. minutu kada je Marinković posle kornera poslao loptu daleko iznad gola Moravca ORION. Na kraju aplauzi za igrače Moravac ORIONA koji će i u 1/16 finala biti domaćini u Sportskom centru ORION u Mrštanu.


KUP SRBIJE - PRETKOLO 1/16 FINALA KUPA SRBIJE

MORAVAC ORION - TIMOK 1:0

Strelac: 1:0 Vukosavljević u 61. minutu iz jedanaesterca - Mrštane, Sportski centar ORION, gledalaca: 800, sudija: Predrag Milenković (Leskovac), žuti kartoni: Cvetković, Kostić (Moravac Orion), Todorović, Marinković (Timok). Igrač utakmice:  Daniel Lampevski (Moravac ORION).

MORAVAC ORION : Mitrović, Cekić, Regojević, Marković, Egbo, Lampevski, Cvetković (od 73. Rajković), M. Stanković, Čokić (od 50. min. Kostić), Veličković, A. Stanković (od 50. minu. Vukosavljević).

TIMOK: Jovanović, Stojanović (od 45. min. Vasiljević), Lukić (od 85. mion. Golubović), Marinković, Andrejević, Jelenković, Todorović (od 55. Stoiljković), Joković, Kaličanin, Siladji.