XS
SM
MD
LG

Neosvojiva tvrdjava u Orašcu

Proteklog vikenda odigrana je derbi utakmica 7. kola Šumadijske okružne lige u Orašcu na stadionu Grbavica, u kojoj su se sastali do ovog kola ne poražena ekipa Aranđelovca i neustrašivi ustanici na svom terenu ekipa Prvog srpskog ustanak. Utakmici je prisustvovalo preko 150 gledalaca. I zaista imali su šta i da vide. Gledali su pravu fudbalsku utakmicu, sa dosta prilika na obe strane. I ako su desetkovani, domaćini su i na ovoj utakmici pokazali da sa svog terena ne može bilo ko da odnese bodove. Gosti su od samog starta demonstrirali silu i već u prvom minutu utakmice imali su odličnu šansu za pogodak, ali je lopta posle šuta Jestratijevića završila tik pored stative gola Radovanovića. Aranđelovčani su i dalje nastavili sa pretnjama po gol domaćina, ali je u par navrata sjajno intervenisao golman Radovanović. Ipak gosti dolaze privi do prednosti u 31. minutu. Jedna loše ubačena lopta u kazneni prostor domaćina i kada su svi mislili da će ta lopta završiti u gol autu, do lopte dolazi borbeni Turković koji je iz mrtvog ugla savladao zbunjenog Radovanovića. Taj pogodak dao je vetar u leđa gostima, koji su do kraja prvog poluvremena imali još jednu veliku šansu za pogodak, kada je u kaznenom prostoru oboren Turković, a sudija pokazao na belu tačku. Lopti je prilazio Gavrilović, a pri samom prilasku se videla nesigurnost na njegovom licu. Oči u oči Radovanović-Gavrilović, Radovanović kreće u jednu, a lopta u drugu stranu, ali pogađa stativu i igra se nastavila. Promašen penal gostujuće ekipe, ulio je dodatno samopouzdanje domaćoj ekipi.

Od samog starta drugog poluvremena domaća ekipa je zaigrala ofanzivnije i stvarali šanse za pogodak. Možda i prelomni trenutak utakmice bio je dosuđen jedanaesterac za domaćina u 55. minutu. U kaznenom prostoru oboren je Janković, a sudija pokazuje na belu tačku. Ispravno dosuđen penal. Loptu uzima Lazović i u stilu velikih majstora sigurnom realizacijom poravnava rezultat na 1:1. Od tog trenutka ređale su se šanse na obe strane. Ali ipak domaćin vrlo brzo dolazi do potpunog preokreta. Uigrana akcija Orašana urodila je plodom u 67. minutu. Centar-šut Dimitrijevića, lopta dolazi do Starčevića koji se nalazio na drugoj stativi i glavom odigrao odličnu povratnu loptu za visokog Minića, kome nije bilo teško da smesti loptu u praznu mrežu gola gostujuće ekipe i iskoristi kiks golmana Mastilovića. Posle tog gola gosti su zaigrali još ofanzivnije, čak su i u jednom trenutku imali igrača više na terenu, kada je kapiten domaćina Stevanović zbog svog drugog kartona na ovoj utakmici, morao pre vremena da napusti teren u 79. minutu. Ali ipak rezultat se nije menjao do kraja i Orašani su izašli kao veliki pobednici u derbi utakmici. Konačan rezultat Prvi srpski ustanak - Aranđelovac 2:1(0:1).

Delegat utakmice: Jakšan Radulović. Sudija: Đorđe Stevanović, prvi pomoćnik: Dobrivoje Šišmanović, drugi pomoćnik, Đorđe Miljojković

Domaćin je nastupio u sastavu: Radovanović Marko, Janković Nemanja (od 89. Dimitrijević Srđan), Anić Branko, Stevanović Darko, Starčević Milan, Filipović Goran, Dimitrijević Milan, Milanović Nemanja, Minić Marko (od 76. Stanojlović Stefan), Lazović Radoslav, Milojević Nemanja.

Gosti su nastupili u sastavu: Mastilović Đorđe, Krstić Bojan, Gačević Ivan, Lazarević Marko, Ranković Miloš, Pavlović Bojan (od 80. Lazarević Đorđe), Turković Nikola, Gavrilović Đorđe, Jestratijević Ivan, Jevtić Nenad (od 62. Vujanović Dejan), Vujanović Predrag (od 71. Marinski Slobodan).


Šumadinac (S) 1 : 2 Omladinac
Prvi srpski ustanak 2 : 1 Aranđelovac
Šumadinac (N) 1 : 5 Karađorđe
BSK 5 : 0 Partizan (D)
Borac 2 : 0 Šumadija
Vitlina-Bokanja 1 : 0 ŽSK
Banja 8 : 2 Vinča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Aranđelovac 6 5 0 1 15
2 Junkovac 6 4 2 0 14
3 ŽSK 6 4 0 2 12
4 Banja 5 4 0 1 12
5 Prvi srpski ustanak 7 4 0 3 12
6 Omladinac 6 3 2 1 11
7 BSK 7 3 1 3 10
8 Karađorđe 6 3 0 3 9
9 Šatornja 6 2 2 2 8
10 Vitlina-Bokanja 5 2 2 1 8
11 Šumadija 6 2 1 3 7
12 Borac 5 2 1 2 7
13 Vinča 6 2 0 4 6
14 Partizan (D) 7 2 0 5 6
15 Šumadinac (N) 7 1 0 6 3
16 Šumadinac (S) (-1) 7 0 1 6 0