XS
SM
MD
LG

Valjevci na debiju u ABA ligi gostuju u Podgorici

Suočen sa svakodnevnim iznenađenjima oko organizacije i rada u KK Metalac Farmakom, Vladimir Đokić je prilikom prvog zvaničnog izlaska pred novinare sada u svojstvu trenera ABA ligaša sa Kolubare, doživljava aktuelni trenutak u stilu Nikole Pašića:“ Spasa nam nema , propasti nećemo“ ocenjućujući trentak teškimm, ali i izazavnom za velika dela, i jasnim stavom da predaje nema. 

-Valjevo živi za sport i uspehe. Prošlo je 35 godina od poslednjeg nastupa Metalca u „Evropi“ Zoran i Branko Kovačević, Kecojević, Đurić, Poček, Stevanović, Pantović, Borisavljević, Ilić, Đurica, Đurić,Dobrivojević, Ružičić.. su poslednji meč odigrali u Splitu proleće 1979. protiv tadašnje Jugoplastike. Spličani danas nemaju tim u Evropi, a mi smo u evro ABA ligi. Istina je, samo kao jedan od učesnika, a po kvalitetu i još po mnogo čemu među ekipama iz donjeg doma. Međutim predaje unapred nemam . Voleo bih da prvih šest mečeva igramo u Valjevu, ali stvarnost je drugačija.

Metalac –Farmakom zbog zakasnelog renoviranju dvorane na premijeru u Valjevu će čekati do Mitrovdana.

- Imamo problema sa halom, a sve bi bilo drugačije da smo prvo šest puta domaćini. Očekujem da iz utakmice u utakmicu kroz trening i uigravanje igramo sve bolje. Svaki momak koji je dosao ovde ima, pre svega, dobre ljudske kvalitete , pa tek onda košarkaške. Optimista sam, ali potrebno je vreme.

Cilj je postavljen, izboriti opstanak i graditi budućnost sa mladim igračima.

-Treba doneti jako važnu i tešku odluku, ko će biti u rosteru. Mladi i jako talentovani momci Vučićević, Čampara, Kočović, Babović, trenutno ne mogu da iznesu teret ABA lige. Problem je i što Kosjerić ne igra KLS, gde su momci trebali da se kale. Tažimo rešenje, a prevashodni cilj je da se što pre uigramo i da opstanemo u ligi. To je imperativ, i valja ga ostvariti.

Težak i odgovoran zadatak u izuzetno jakoj konkurenciji.

-Sve ekipe igraju već nekoliko sezona. Liga je jako ozbiljna. Klubovi su formirali sastave u avgustu. Spremni su, jer rade sa poznatim sistemom treniranja, igranja, putovanja, poštujući i sve faktore zahtevne ABA lige.

U poslednjem trenutku ipak promene u timu.

-Dunđerski se povredio na turniru u Vršcu i ne trenira. Iskusni Marko Ljubičić u sezoni 2010/11 najbolji igrač Metalca,se priključio, ove nedelje. Nije bilo dovoljno vremena da ga uvedemo u sistem naše igre. U nedelju nam stiže iskusni američki centar Sem Maldrou (26- 205). Ima solidan evropski stža, u Dnjepru(prosečno je beležio 10.7 poena i 6.2 skokova) a pre toga u litvnskomi Pienu i Arisu iz Soluna. Očekujem ga u dresu Metalca naredne srede u Mađarskoj protiv Solnoka. Imamo 14 igrača pod ugovorom i očekujem da iznesu teret ABA lige..To je za sada naš roster a neka naknadna pojačanja, ili igrače koji pretenduju da dodju u Metalac za sada ostavljam po strani. .

Na startu izuzetno težak rival, Budućnost u Podgorici.

Meč u Podgorici je možda i pretežak za nas u ovom trenutku, ali predaje nema. Jedna od stvari koje neću dopustiti je kukavički pristup, ali košarakaško Valjevo mora da bude svesno da je igramo u izuzetno jakoj ligi, i da čak šest utakmica zaredom gostujemo. Budućnost, sigurno jedan od favorita za samu završnicu. Izuzetno ozbiljan tim, klub, vrhunski trener. Funkcionišu godinama po uhodanom sistemu. Jednostavno, klub na visokom nivou, ne slučajno proglašen za jednog od prva tri kandidata za fajnal for. Očekuje nas teška utakmica, u ovom trenutku za nas i preteška. Ne predajemo se, idemo da osvetlamo obraz grada i kluba. Siguran sam da nećemo razočarati u „Morači“ i da ćemo odigrati dobru utakmicu Na nama je da radimo i da opravdamo ulazak u ABA ligu, u viši nivo košarke od svih do sada do kojih je Metalac stizao u novom milenijumu. Ogromnim motivom mentalnom i fizičkom snagom, hrabro odgovorićemo moćnim Podgoričanima.

Ako je za utehu Valjevcima i velikane eks YU košarke pritiskaju problemi. Aktulni šampion ABA lige Cibone, najtrofejhniji Partizan, ljubljansk Olimpije, po svoj prilici neće počeće sezonu sa planiranim pojačanjima, ali ne kaže naš narod slučajno : „Na muci se poznaju junaci“

 

RADIO PRENOS IZ PODGORICE

Večeras će posle 29 godine i prenosa finala Kupa Jugoslavije u boksu :Budučnost - Metalac) mikrofoni Radio Valjeva će ponovo biti u Morači. Prenos na talasu Radio Valjeva(95,8 Mhz) i i na internet adresi ww.radiovaljevo.com počlinje u 21 sat. Pokrovitelji radio prenosa su Valjevska pivara, "Auto centar Buca" Kuća boja i lakova "Orhideja kolor" iz Valjeva i turistička " Abeona travel

LJUBIČIĆ : BIĆE PAKLENA SEZONA !

-Od uspomena se ne živi. Bilo je lepo raditi sa Gašićem pobeđivati sa Metalcem. U Valjevu me dočekala mlada poletna ekipa, iznad svih očekivanja. Potrebno je vreme za adaptaciju, ali je najvažnije da na terenu svi budemo kao jedan, da pružamo maksimum, da verujemo jedni drugima. Verujem da će ovo biti jedna ludo uspešna sezona. Iz Podgorice sam došau u Valjevo 2010. U “Morači” je pakleno vruć teren, favoriti su, ali I mi igramo košarku. Predaje nema – zaključuje Ljubičić sa iskustvom prethodne sezone I u španskoj Endesa ligi u dresu Manrese.

SANACIJA HALE SPORTOVA "15.SEPTEMBAR"

Da je bilo iole timskog duha, i malo više brzine i efiasnosti, pre svega volje i odgovornosti, najvažniji radovi u hali sportova, sanacija i rekonstrukcija svlačioničnog prostora i „iskopavanje“ depoa za koševe, bi već bili završeni, i ne bi se čekao 2,oktobar da tek počnu. Srećom po ceni deset puta nižoj od prvobitno najavljenih 20 miliona dinara. Isti scenario se odnosi na novi semafor i odgovarajuće košarkaške konstrukcije.

                                                                                    PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03


26 .kolo Jadranska liga
Union Olimpija 73 : 67 Krka
Szolnoki Olaj 67 : 74 Cedevita
Budućnost VOLI 85 : 79 Partizan NIS
Zadar 85 : 69 Metalac Farmakom
Mega Leks 100 : 96 Igokea
Crvena zvezda Telekom 89 : 56 MZT Skopje
Cibona 85 : 69 Levski Sofija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda Telekom 26 24 2 50
2 Budućnost VOLI 26 19 7 45
3 Cedevita 26 18 8 44
4 Partizan NIS 26 18 8 44
5 Union Olimpija 26 15 11 41
6 Metalac Farmakom 26 13 13 39
7 Szolnoki Olaj 26 12 14 38
8 Zadar 26 12 14 38
9 Krka 26 12 14 38
10 Mega Leks 26 11 15 37
11 Cibona 26 10 16 36
12 Igokea 26 9 17 35
13 MZT Skopje 26 7 19 33
14 Levski Sofija 26 2 24 28