XS
SM
MD
LG

Inđija na raskrsnici

Inđija nakon osmog kola prvenstva drži poziciju u vrhu. Zajedno sa Javor Matisom, uz osvojenih 16 bodova, nalazi se na poziciji koja omogućava podelu drugog mesta. Ni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će se nakon drugog takmičarskog ciklusa nalaziti u gornjem delu tabele, na mestu  sa kojeg se smeši svetla perspektiva. Uoči starta novog prvenstva bila je prisutna strepnja da se ne ponovi prošlogodišnja sezona u kojoj je,bukvalno u poslednjem minutu poslednjeg kola, obezbeđen opstanak.

Poučeni lošim iskustvom nije klupsko rukovodstvo sedelo skrštenih ruku. Planski su psprovedene  aktivnosti u letnjem prelaznom roku. Sistematično su probrani igrači koje treba pridodati postojećem pogonu. Nisu se razmetali plaćanjem skupim transferima ali su gotovo bez greške tipovali. Jovišić, Smiljanić, Radivojević, Ilić, Čordašić, Jao, Zakari, Jovanović predstavljaju odistinska pojačanja.

Dokazalo se to u dosadašnjem toku takmičenja. Nisu u stručnom štabu skloni preteranim hvalospevima ali ističu da je sistematičan rad i angažovanje donelo dosadašnje rezultate.

Miroslav Blanuša, jedan od trenera senorskog pogona, bivši kapiten ekipe, dao je pravu sliku dosadašnjeg učinka.

„Odigrano je osam utakmica prvoligaškog takmičenja. Možemo reći da je ovogodišnje prvenstvo, po sastavu i imenima ekipa, jače od prošlogodišnjeg. Znajući kakva nas iskušenja očekuju ozbiljno smo se pripremali. Imali smo pred sobom jasnu sliku onoga što želimo. Postojećoj konstelaciji snaga dodali smo nova imena, možda ne tako zvučna ali, kako se pokazalo, istinska pojačanja. Nakon neophodnog procesa uigravanja počeli su da stižu i rezultati koje prate i odgovarajuće igre„.

Osvojeno je 16 bodova, ostvaren plasman u osminu finala Kupa, bilans dostojan dužnog poštovanja?

„Iz utakmice u utakmicu igramo sve kvalitetnije pa nisu izostali rezultati. Iskazali smo odgovoran pristup obavezama. Igra se čvrsto,takmičarski,disciplinovano. Igra ima svoju fizionomiju. Nije izostala ni efikasnost za koju možemo reći da je na zadovoljavajućem nivou. Mali problem, ako se tako može nazvati, predstavlja pad koncentracije na utakmicama koje smo odigrali u gostima. Na sva četiri gostovanja prvi smo dolazili do vođstva da bi protivniku dozvolili da izjednači bukvalno u poslednjim trenucima utakmice. Detaljnim analizama pokušali smo da dođemo do odgovarajućeg rešenja. Nastojaćemo da dodatnim angažovanjem na treninzima korigujemo i ovaj detalj kako bismo delovali još čvršće i uigranije, održali potreban nivo koncentracije i odgovornosti u igri do samog završetka utakmice“.

Može li se na osnovu onoga što je do sada viđeno dati neka dugoročnija prognoza?

„Prvenstvo se tek zahuktava. Dosadašnji rezultati nisu ni približno merilo i odraz kvaliteta prvoligaških ekipa. Nekoliko ozbiljnih članova Lige nije imalo sreće. Očekujem da će u nastavku angažovati sve snage kako bi došli do većeg učinka. Samim tim biće teže doći do uvećanja bodovnog salda, toliko bitnog za nastavak. Radimo nesmanjenom žestinom. Trudimo se da kroz treninge dođemo do boljih rešenja koja će nam omogućiti da održimo dosadašnji ritam. Ostvarili smo lep uspeh i u Kupu. Želja je da se on i nastavi, bez obzira na težak žreb. Imamo obavezu da uz dobre takmičarske rezultate radimo na unapređenju igre, njenoj atraktivosti kao osnovih preduslova za povratak publike na tribine. Ujedno želja nam je da kroz naporno takmičenja afirmišemo i nekoliko mladih talentovanih igrača iz našeg omladinskog pogona kao garanciju dugoročnije perspektive Kluba. Uveren sam da ćemo u svim tim nastojanjima uspeti. Već u nedelju pred nama je novo iskušenje i potreba ponovnog dokazivanja na domaćem terenu. Sinđelić nije ni malo naivan protivnik. Moraće to da prihvate naši igrači. Potom sledi serija ozbiljnih utakmica, ulazak u završnicu jesenjeg dela prvenstva, gde nas očekuju protivnici koji zauzimaju mesta u gornjem delu tabele„ naglasio je Miroslav Blanuša.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31