XS
SM
MD
LG

Sloga iz Kraljeva naredni rival Konstantina

Košarkaši niškog Konstantina dočekaće ovog vikenda ekipu Sloge iz Kraljeva. Meč će biti odigran u okviru 9. kola Košarkaške lige Srbije u subotu 6. decembra, sa početkom u 20 sati.

Sa punim pravom se može reći da je niška košarka preporođena. Tvorci preporoda su 12 skromnih, radnih i srčanih momaka, koji rade pod budnim okom talentovanog trenerskog dvojca Cvetković-Zlatanović.

Pre nepuna dva meseca započeli su prvenstveno putešestvije prilično tiho, ne obećavajući ništa. U sebi su nosili skriveni optimizam i pobednički žar. Od starta su razmišljali samo o narednom meču, maksimalno respektovali svakog protivnika i konstantno radili na jačanju timskog duha i hemije unutar ekipe. Produkt takvog koncepta jeste maksimalan broj pobeda i skor od 8-0 i zasluženo čelo tabele. Redom su padali Borac, Jagodina, OKK Beograd, Napredak, Tamiš, Vršac, Spartak, Smederevo...

strahinja-stojacic.jpg
Konstantin bez Strahinje Stojačića na Slogu

Naredni protivnik je ekipa kraljevačke Sloge. Grad koji je u „bivšoj Jugi“ važio za uticajan košarkaški centar, sa izuzeno „vrućim“ domaćim terenom.

Prve košarkaške korake u ovom gradu kraj Zapadne Morave započeli su Vlade Divac, Nenad Krstić, Dragan Todorić... Međutim, kao i mnoge druge košarkaške gradove, i Kraljevo je zatekla zla kob besparice, dugova i sada se svi klubovi bore za puko preživljavanje.

Ove sezone, Kraljevčani igraju sa dosta oscilacija, po sistemu toplo-hladno i nalaze se u donjem delu tabele, na deobi 10. mesta sa ekipom Jagodine, sa skorom 2-6. U Niš dolaze nakon poraza u prošlom kolu na domaćem ekipu od ekipe čačanskog Borca 70:75.

Ekipa Konstantina biće oslabljena neigranjem plejmejkera Strahinje Stojačića. Radi se o povredi kolena, koja na svu sreću nije teže prirode. Pomoćni trener Miodrag Zlatanović izneo je detalje povrede:

Sinoć smo dobili informaciju da je stradalo koleno. Po prvim procenama mislili smo da je hiruški zahvat neizbežan, ali je ipak reči o lakšoj povredi, tako da očekujemo da već u narednom kolu protiv ekipe Vojvodine bude dresu – prokomentarisao je pomoćnik Marka Cvetkovića.

On se osvrnuo na narednog protvinka Nišlija.

U prvi plan treba istaći Milana Vulića, koji je bukvalno igrač-tim i sve u ekipi Sloge zavisi od njega. On se u meču protiv FMP-a povredio, nije igrao u poslednjem meču protiv ekipe Borca, koji su oni izgubili bez njega. Međutim, ne treba previše da se obaziremo na njih. Nisu u zavidnoj formi i prioritet su dobri rezultati kod kuće. Svaka pobeda na strani im je dodatni bonus, i iz te opuštenosti će sigurno tražiti trijumf. Ali mi u svakoj utakmici idemo na trijumf i dva nova boda, i nadam se novoj pobedi – izneo je impresije o Kraljevčanima Zlatanović.

Kako prvenstvo odmiče, u svakoj ekipi se iskristalisalo bar po jedno ime koje se može okarakterisati kao okosnica. Sa Konstantinom to nije slučaj, i po statističkim parameterima Nišlije spadaju u red „nezanimljivih“ ekipa.

Konstantin pokazuje da je tim i upravo iz toga dolaze uspesi. Ne oslanjamo se na jednog igrača, svako radi svoj posao i to predstavlja jezgro naše ekipe i na taj način beležimo pobede – zaključio je on.

U međusobnim duelima Konstantin ima pozitivan bilans. Na prethodna 4 meča, ostvarili su 3 pobede uz samo jedan neuspeh. Cena karte za subotnji meč je 100 dinara.


Jagodina 58 : 86 Borac
FMP 80 : 74 Konstantin
Vojvodina Srbijagas 94 : 69 OKK Beograd
Sloga 68 : 65 Napredak Rubin
Smederevo 1953 88 : 91 Tamiš
Spartak 71 : 75 Vršac Swisslion
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 22 19 3 41
2 Konstantin 22 17 5 39
3 Vojvodina Srbijagas 22 17 5 39
4 Vršac Swisslion 22 13 9 35
5 Tamiš 22 13 9 35
6 OKK Beograd 22 11 11 33
7 Borac 22 9 13 31
8 Smederevo 1953 22 9 13 31
9 Sloga 22 7 15 29
10 Spartak 22 7 15 29
11 Napredak Rubin 22 5 17 27
12 Jagodina 22 5 17 27