XS
SM
MD
LG

Izborna Skupština FK Tešnjar - I dalje drugačiji od drugih
Proteklog vikenda u Hali sportova u Valjevu održana je redovna izborna Skupština FK Tešnjar. Četvorogodišnji mandat istekao je aktuelnoj upravi i bila je to prilika da se podvuče crta iza svega onoga što je urađeno u klubu u prethodne četiri godine, ali i prilika da se postave smernice u razvoju kluba za naredni četvorogodišnji period. U aktivnoj raspravi koja je trajala gotovo dva časa učestvovao je 21 delegat Skupštine. Bila je to Skupština kojoj bi i mnogi “ozbiljniji” klubovi pozavideli i primer visokog entuzijazma istinskih fudbalskih zaljubljenika nesvojstven uslovima amaterizma u kojima klub funkcioniše. Rad Skupštine pratila je i prezentacija sa najinteresantnijim detaljima iz života kluba u poslednje četiri godine.

 
U iscrpnom izlaganju dosadašnji Predsednik kluba Aleksandar Janjić u svom izveštaju o radu podsetio je na sve urađeno za prethodne četiri godine, na opšti ambijent koji je vladao u društvu i sportu uopšte, ali i na sve probleme sa kojima se klub suočavao, ali i lepe trenutke koji su uglavnom dolazili posle velikih sportskih pobeda. Janjić je pohvalio složnost i jedinstvo uprave u ove četiri godine, uprave koja je uspela da klub pred ponorom gašenja vrati u neke mirnije vode, pa sada dalji rad u klubu predstavlja pravo zadovoljstvo. Aktuelni predsednik kluba podsetio je na sve četiri sezone koje su bile sve samo ne nezanimljive i u kojima je klub dva puta promovisan u viši rang, a jednom ispao u niži. Sada je klub stabilan član Okružne lige Kolubara. Statistički gledano za protekle četiri sezone klub je odigrao 102 zvanične utakmice iz kojih je kao pobednik izašao u 52, poražen je 34 puta, a 16 utakmica je završeno bez pobednika. Odigrano je mnogo zanimljivih utakmica od kojih će neke ostati zauvek zapamćene u bogatoj istoriji kluba. Formiran je tim Tešnjara, po mnogima, najbolji u poslednjoj deceniji a možda i duže, a organizacija kluba je na daleko višem nivou nego što je to bio slučaj pre nekoliko godina. Širenjem broja članova uprave odaje se priznanje svima na doprinosu u razvoju kluba, ali i pomaže da klub finansijski još lakše podnosi teret skupog takmičenja. Značajni rezultati ostvareni su i na polju popravljanja uslova za rad gde klub od nekada spaljenog igrališta sada ima teren sa jednim od lepših travnatih tepiha u gradu na kome je zadovoljstvo trenirati. U svlačionice je dovedena voda, urađene pločice, kupatilo sa tuševima, restriktivni prostor, saniran krov... a sve to iz ličnih sredstava članova uprave. Značajni rezultati urađeni su i na polju marketinga kluba, gde je FK Tešnjar prvi sportski kolektiv u gradu koji je imao svoj web-sajt i preko kojeg se uz facebook profil kluba redovno prate sve aktuelnosti u klubu, pa čak i vrši on line prenos utakmica sa gostovanja. Posebno priznanje odato je igračima kluba na lojalnosti klubu sve ove godine. Jedinstvo uprave i igrača, sloga, drugarstvo i lojalnost klubu bili su i biće i dalje kamen temeljac na kome će se bazirati snaga Tešnjara, kad već drugim klubovima ne možemo da pariramo finansijski.
 
Svoj izveštaj o radu za prethodnu godinu podneo je i Šef stručnog štaba Boško Milovanović koji se osvrnuo na sezonu iza nas detaljno analizirajući ostvareno sa aspekta funkcionisanja tima, ocenivši da je rezultat ostvaren u prethodnoj sezoni relativno uspešan imajući u vidu sjajno odigran jesenji deo prvenstva, ali i nezadovoljavajući rezultat na proleće.
 
Nakon podnetih izveštaja u raspravi koja je otvorena učešće je uzelo više delegata, a najzapaženije je proteklo izlaganje člana uprave Darka Kremića koji je u nadahnutom izlaganju izneo svoje viđenje rada kluba u prethodnom periodu i viziju rada kluba u budućnosti posebno apelujući na sve ljubitelje kluba, a pogotovo igrače da isprate entuzijazam i žrtvu uprave i da sa još jačom posvećenošću i utakmicama i treninzima ostvarimo još bolje rezultate jer to ovaj klub zaslužuje. Kremić je ukazao i na osobenosti FK Tešnjar, njegovu različitost u odnosu na druge klubove zbog kojih je taj klub trn u oku mnogima, ali baš zato u inat svima treba da pokažemo još više svoju snagu. Takođe, Kremić je pomenuo i da u narednom četvorogodišnjem periodu klub ne treba da se zadovolji ostvarenim nego da se nivo organizacije kluba mora podići stepenik više.
 
U delu rada Skupštine predviđenom za glasanje Skupština je jednoglasno ukazala poverenje dosadašnjem Predsedniku kluba Aleksandru Janjiću dodelivši mu mandat od još četiri godine. Izvršni odbor je pored postojećih članova Dejana Tadića, Darka Kremića, Mićka Vasiljevića, Uglješe Janjića i Gorana Milovanovića pojačan za još pet članova, starih, proverenih Tešnjaraca i to Nenada Radovanovića, Vladimira Vukosavljevića, Vladimira Ilića i braću Nenada i Nebojšu Milosavljevića, pa će sada Izvršni odbor brojati 11 članova. Sekretar kluba i naredne četiri godine biće Goran Milovanović, a za članove Nadzornog odbora izabrani su Slobodan Ilić- Beli, Svetislav Ilić i Milan Isidorović.
 
Takođe, na Skupštini su izvršene i određene statutarne promene u cilju efikasnijeg funkcionisanja kluba.
 
Po završetku Skupštine svi ljubitelji FK Tešnjar pozvani su na veliko druženje na reci Gradac će označiti uvertiru za početak priprema za novu sezonu zakazan za 26.07.2015. god.

Mladost 4 : 7 OFK Jabučje
Banjani 4 : 2 Tešnjar
Pepeljevac 2 : 0 OFK Divci
Joševa 2 : 3 Kolubara
Spartak 1924 5 : 0 Rubribreza
Sovljak 4 : 1 Junior Novo Naselje
ZSK 2 : 0 Trlić
Tulari 3 : 1 Kačer
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 1924 30 24 6 0 78
2 Banjani 30 16 3 11 51
3 Pepeljevac 30 15 5 10 50
4 OFK Jabučje 30 14 6 10 48
5 Sovljak 30 13 6 11 45
6 Trlić 30 13 5 12 44
7 Tulari 30 12 6 12 42
8 ZSK 30 12 6 12 42
9 Joševa 30 12 5 13 41
10 Tešnjar 30 9 9 12 36
11 OFK Divci 30 9 8 13 35
12 Junior Novo Naselje (-1) 30 9 9 12 35
13 Mladost 30 7 12 11 33
14 Kačer (-1) 30 10 4 16 33
15 Kolubara 30 9 3 18 30
16 Rubribreza (-1) 30 8 3 19 26