XS
SM
MD
LG

Kik boks - Velike titule malog Uroša Čingelića

Mladi Kraljevčanin Uroš Čingelić se zaista ima čime pohvaliti. Sa samo 11 godina on je uspeo da se okiti desetinama najsjajnijih medalja u borilačkim spotovima. Sa mnogih takmičenja vraćao peharima i priznanjima. Član je SBK Srbos "Despot Jovan Oliver" iz Kraljeva a trener mu je otac Zoran nekada takođe uspešan borac - takmičar u ovom sportu koji pomno prati razvoj i karijeru svog naslednika.

- Uroš je sa jedanaest godina odnosno u dve godnine bavljenja svim disciplinama birilačkih sportovima do sada ostvario 42 meča iz kojih je izašao neporažen! Postao je za vreme državni prvak u Kik boksu disciplinama, K1, Lou kik, Ful kontakt i Kik lajt. Titule je osvajao i u olimpijskom boksu i bio prvi učesnik pionirskog takmičenja u Brazilskoj Džiu džici - kaže otac Zoran, inače višestruki prvak tadašnje Jugoslavije u Kik boksu .

Na jednu titulu posebno su ponosni u klub. Bilo je to na nedavno održanom međunarodnom turniru u Novom Sadu. Tada je Uroš čiji je nadimak Kobac postigao vredan rezultat.

- Bio je to turnir humanitarnog i karaktera u organizaciji Ronin kluba iz Novog Sada. Bio je to moj 42 i ujedno debitantski me u kategoriji do 40 kg. Ostvario sam pobedu u sjanoj borbi sa odličnim rumunskim predstavnikom Stagno Antonijom. Hala SPENS-a bila je prepuna i oduševljeno je pozdravilo ovu moju pobedu. Bio sam presrećan - sa ponosom priča Uroš.

Planova sada ima na pretek. Pored do sada redovnog učešća na domaćim tekmičenjima vrata će se otvoriti i za nadmetanja na međunarodnoj sceni:

- U narednom periodu ćemo pažnju posvetiti učešćima na, pre svega, evropskoj sceni gde ćemo učestvovati na što više međunarodnih turnira. Cilj nam je u klubu da tako dođem do laskavog priznanja najboljeg pionira Evrope. To nam je plan, zacrtan zadatak za takmičenja koja dolaze - dodaje Uroš..

Ovaj svestrani mladi sportista je svakako spreman da i u narednim godinama i takmičarskim sezonama pravi verhunske rezultate. Do sada su ga svi hvalili čestitali ali je uglavnom ostajalo na tome. Naime, čaša žuči se polako puni:

- I pored ovih uspeha nezadovoljni smo odnosom gradske vlasti prema sportistima koji ostvaruju vrhunske rezultate. To neprepoznavanje uspešnih nastupa i velikih odricanja zaista boli jer mi ne učestvujemo ni u kakvoj finansijskoj podršci grada. Uroš je prvi Kraljevčanin koji se kao pionir okitio titulom prcvaka države u olimpijskom i Kik bosku ali za njega u konkurenciji pionira nije bilo mesta na spisku za dodelu priznanja najboljih sportista Kraljeva. Ne shvatam ni gradonačelnika koji nije našao za shodno da u svojoj kancelariji primi i čestita na uspesima ovog mladog sportsiste - sa žaljenjem konstatuje Zoran Čingelić otac - trener mladog Uroša, vunderkinga iz grada na Ibru koji ističe da će u narednom periodu pažnja biti uspresređena i na traženje nove sredine u kojoj će, valjda, znati da cene trud i rad mladog Kik boksera.

 

BOKSER I GLUMAC

Uroš Čingelić je svestrani sportista. Pored toga što je član SBK Srbos uspešen je i kao fudbaler, kajakaš, gimnastičar i džudista. Učenik je petog razreda i nezamenljiv glumac u Dramskoj sekciji OŠ "Svetozar Marković" u Kraljevu.

GOMILA MEDALjA

Na prvenstvima Srbije u Kik boksu ostvario je velike uspehe a dokaz za to je pregršt medalja. Tako njegove vitrine krasi dvadesetak zlatnih medalja desetak srebrnih a tu su i brojni pehari i diplome za ostvarene vrhunske rezultate.

 

Proglašenje pobednika