XS
SM
MD
LG

U Skoplju susret sportske sedme sile

Detalj sa samita u Skoplju - foto: arhiva S.Petković

U Skoplju glavnom gradu Severne Makedonije održan je samit sportskih novinara Jugoistočne Evrope na kome su prisustvovali delegati udruženja Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Srbije i domaćina Severne Makedonije.

Srbiju je predsatavljala četvoročlana delegacija, Zorica Đoković i Dragan Pejić (Užice), Ljubomir Vranić (Nova Varoš) i Stole Petković (Kraljevo). Samit je održan u velikoj Sali Sobranja Makedonije na kome su pored delegacija zemalja Balkana prisustvovali i mladi sportisti iz zemlje domaćina. Jedna od centralnh tema bili su upravo oni koji su tek zakoračili na sportske staze.

Predsedavajući i glavni voditelj bio je legendarni novinar Boško Trpeski a zapažena izlaganja imali su Božidar Maljković i Vasil Tupurkovski predsednici Olimpijskih komiteta Srbije i Severne Makedonije. Tom prilikom dodeljema su priznanja zaslužnim sportistima Severne Makedonije, među kojima je bio i čuveni plivački maratonac Diki Bojadži.

Posle svega usledilo je i obavezno druženje na kome se pridružio i nekadašnji veliki as višestruki reprezentativac Jugoslavije Vlkadimir Bogojevski sada predsednik Sportskog saveza Makedonije.

S. Petković