XS
SM
MD
LG

DLŽ Sever: Bistrica 021- Metalmania 3:1
Pobedom u derbiju kola nad ekipom Metalmania iz Kanjiže, fudbalerke ekipe Bistrica 021, koje se takmiče u okviru Druge lige, grupa Sever, zasele su na čelnu poziciju na tabeli i potvrdile kandidaturu za ulazak u viši rang takmičenja.

Igračice trenera Srđana Gligorića, iz utakmice u utakmicu, dižu nivo forme, što je, uz neosporan kvalitet koji poseduju, bio jedan od razloga dolaska u Novi Sad, selektorke U-17 reprezentacije Srbije, Suzane Stanojević. Prema nenim rečima, želela je da proceni mogućnosti jedne igračice, a videla je nekoliko, koje će u bliskoj budućnosti biti pozvane na okupljanje nacionalnog tima.


Novosađanke su od prvog minuta nametnule svoj stil, tečnu igru sa puno kratkih pasova, brzu transformaciju i promenu ritma, što gošće sa severa Vojvodine, nisu uspele da isprate. Ton igri davala je, danas izuzetno raspoložena Sara Savanović, ali je svesrdnu pomoć imala i u ostatku ekipe. Kapiten domaćih imala je prvu šansu na utakmici u 15. minutu kada je sjajno izvela slobodan udarac sa 25 metara, a čuvarka mreže Metalmanije, Lila Mičik, krajnjim naporom izbila loptu ispod same prečke u korner. Desetak minuta kasnije, Savanovićeva je položila „popravni ispit“, ali sa još veće udaljenosti. Lopta je, nakon njenog udarca preko živog zida, pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa i završila u mreži. Malo potom, nesigurnost golmana Metalmanije, skupo je koštala gošće. Ovog puta, sa ivice šesnaesterca, šutirala je Ana Nađ i duplirala prednost svoje ekipe.
Pred kraj prvog poluvremena, Kanjižanke su dobile tračak nade da će se iz Novog Sada vratiti makar sa jednim bodom. Nakon nekoliko „karambola“ ispred gola Bistrice, lopta je prošetala linijom koja obeležava granicu kaznenog prostora, na nju je natrčala Sanja Ivošević i preciznim udarcem, poslala je u levi donji ugao.

Igračice Metalmanie su pokušavale da dođu do izjednačujućeg pogotka, uložile zaista puno truda, ali je odbrana Novosađanki izdržala sve nalete. Odlično je delovao štoperski par Vukčević-Ostojić, na desnom beku je neprelazna bila dugonoga Jelena Spasojević, a na suprotnoj strani, nije zaostajala fanatično borbena Ana Šćepanović.
Upornost i agresivnost Jovane Brusin, nagrađeni su trećim golom kojim je i postavljen konačni rezultat ove kvalitetne fudbalske predstave. Visoka i vižljasta Brusinova, oduzela je loptu na oko 40 metara od gola gošći, krenula u solo prodor, u trku nanizala dve protivničke igračice, stvorila sebi otvoren prostor za udarac i desnom nogom, poslala loptu iza leđa Lile Mičik.

Stadion OFK „Slavija“. Gledalaca: 50. Sudija: Nebojša Matić (Novi Sad). Strelci: Savanović (24 min), Nađ (32 min) i Brusin (56 min) za Bistricu 021, a Ivošević (38 min) za Metalmaniu.


ŽFK Bistrica 021: Krčmar, Spasojević, Šćepanović, Ostojić, Vukčević, Majkić, Ilić, Nađ (Karanović), Savanović, Stojković (Dragičević), Brusin.
ŽFK Metalmania: Mičik, Šoti, Boka, Terenji, Andrea Černjak, Kiš, Ivošević, Adamov, Balaž, Knežević, Anita Černjak. Igrale su još : Kermeci, Kovač, Adžić i Kezu.


Rad 0 : 1 Sremice
Bistrica 021 3 : 1 Metalmania
Radnički 1919 7 : 4 Bačka Žabalj
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bistrica 021 2 2 0 0 6
2 Rad 2 1 0 1 3
3 Metalmania 2 1 0 1 3
4 Radnički 1919 2 1 0 1 3
5 Sremice 2 1 0 1 3
6 Bačka Žabalj 2 0 0 2 0