XS
SM
MD
LG

FK Kiker - Decenija brušenja fudbalskih dragulja

Fudbalski klub Kiker osnovan je pre deset godina na inicijativu dvojice kraljevačkih internacionalaca Radeta Todorovića i Gorana Dragićevića. Njih dvojica su do tada kratko vreme proveli u FK Sloga i posle jedne od uspešnih sezone su na volšeban i neshvatljiv način sklonjeni iz kluba.

- To nam je bio veliki motiv da se rodi ideja po kojoj ćemo biti još korisniji u fudbalu. Osnovali smo najpre školu fudbala kpoja je kasnije prerasla u fudbalski klub koji sada ima više od 300 mališana koji redovno treniraju i takmiče se u ligama svog uzrasta - kaže Todorović.


FK Kiker kadeti

Treninzi i okupljanja odvijaju se u prelepom "Balonu Todorović" u prigradskom naselju Grdica.

- Deca su raspoređena po godištima od 1998. do 2010. godine. Najstariji omladinci igraju u ligi FS regiona zapadne Srbije, pod imenom Budućnost, gradskog ligaša u kome nastupaju za prvi tim. U reionalnom stepenu su kadetska i pionirska ekipa FK Kiker koje beleže odlične rezultate. Petlići, dečaci rođeni 2003. godine nadmeću se u ligi Moravičkog okruga u konkurenciji klubova kao što su Borac iz Čačka, Javor - Ivanjica Metalac iz Gornjeg Milanovca dodaje Todorović.

Oni najmlađi članovi su lige Raškog okruga a to su mlađi pioniri (2002.) i mlađi petlići 2004. godište. I to nije sve...

- Oni nešto mlađi, od 2005. do 2007. godišta, za sada se takmiče na turnirima koji se organizuju kod nas i u inostranstvu. Koliko smo uspešni najbolje ilustruje preko dvestotine osvojenih pehara od kojih su najznačajniji oni koji su nam dodeljeni na ČIN -ČIN kupu za dvostruki ttrijumf u Bugarskoj, zatim na Fer plej kupu u Ohridu gde smo bili najbolji na nekoliko takmičenja, kao i priznanja u Mini Maksi i Fer plej ligama kod nas na prestižnim takmičenjima.

U ovom klubu su, ipak, najponosniji na KIKER kup koji se održava svakog juna u Balonu i na otvorenim terenima u okvitu sportkog kompleksa u Gradici.

- Već sedam gosina smo domaćini ovog turnira na kome učestvuje preko sto ekipa iz Srbije i inostranstva: Slovenije, Makedonije, Grčke, BiH, Crne Gore, Rumunije... U vreme takmičenja kroz Kraljevo prođe na hiljade ljudi što je i ogromna korist i za naš grad. Tako smo stekli veliki broj prijatelja koji su uvek naši dragi gosti i rivali - napominje Todorović.

Ono čime se, s pravom, ponose u Kikeru je veliki broj reprezentativaca, igrača koji su redovni učesnici kampa u Staroj Pazovi. To su između ostalih, Ivanović, Gočobija, Branković, Tošković, Nedeljković, Ramović, Bačkulja... Mnogi igrači sada nastupaju u superligašpkim klubovima a nekoliko taletnovanih dečaka otišlo je u inostranstvo: Miloš Mavrak (Aloha junajted, SAD), Mihajlo Babić (Lin, Norveška), Matija Miljojković (Viđence Verona, Italija). U klubu ističu zahvalnost Đomi Đuričiću iz FSS na korisnim savetima u razvoju bazične faze fudbala kao i počivšem dugogodišnjem administratoru Vojinu Otaševiću.

 

ASOVI SA KLINCIMA

Sa decom godinama rade poznata trenerska imena. Pored pomenutih Todorovića i Dragićević tu su Rašo Babić, pomoćnik selektora pionirske reprezentacije Srbije, Željko Nedeljković i Slavoljub Krnjinac, nekadašnji kapiten i golman Sloge, zatim mladi treneri Miljan Đurović i Miloš Jovanović i Aleksandar Eldić.

RADE SVETSKI PUTNIK

Rade Todorović je karijeru započeo u kraljevačkoj Slogi. Put je dalje vodio u Sutjesku, Prištinu, Napredak, Slaviju (Sofija), Nirnberg a potom i u dva kluba iz Rusije. Karijeru je završio u Slogi.


Osnivač kluba Rade Todorović foto: Stole

Najmladji na jednom turniru Kiker KUP


Šumadija 1903 5 : 0 Rudar
Bane 4 : 2 Tutin
Apolon 4 3 : 0 Nacional
Junior 4 : 4 Sloga
Kiker 4 : 1 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kiker 20 17 2 1 53
2 Apolon 4 20 14 4 2 46
3 Šumadija 1903 20 12 3 5 39
4 Radnički 1923 20 11 1 8 34
5 Bane 20 8 4 8 28
6 Sloga 20 8 3 9 27
7 Tutin 20 8 2 10 26
8 Rudar 20 6 4 10 22
9 Junior 20 6 3 11 21
10 Novi Pazar 20 4 3 13 15
11 Nacional (-1) 20 1 1 18 3