XS
SM
MD
LG

Marko Kostić - Počeo kraj Ibra blista na Lepenici

Mladi golman Marko Kostić (20) prezadovoljan je tek završenom polusezonom u kragujevačkom Radničkom. Trenutno je na zasluženom odmoru u Kraljevu gradu gde je i započeo fudbalsku karijeru. O tek završenoj polovini prvoligaškog karavana i njegovim nastupima na golu "crvenih đavola" kaže.

- Zaista sam imao odličnu polusezonu u minuloj jesenjem delu prvenstva u Prvoj ligi. Čak na trinaest mečeva bio sam među starterima i prezadovoljan sam minutažom.

Kako je Marko branio svoju mrežu najbolje ilustruje izveštaj sa utakmice u Vranju sa Dinamom kada je bio proglašem igračem susreta. A sve je počelo u gradu na Ibru.

- U Slogi sam prvi put stao među stative u pionirskom pogonu. Posle staža u najmlađoj kategoriji nastupao sam u kadetskoj ekipi ali samo na dve utakmice. Nakon toga usledio je put u Kragujevac gde sam stao na gol kadeta Radničkog.

Kadeti su ubrzo ostvarili plasman u Kvalitetnu ligu Srbije a sa dobrim odbranama nastavio je i u Omladinskoj ligi kada je na kraju prvenstva dobio i epitet najboljeg vratara sezone.

- Bila je to dobra generacija mladih igrača a ja ću prošlu sezonu upamtiti i po debiju u Super ligi. Bilo je na meču sa Jagodinom. To se ne zaboravlja. Tako mi se ostvario jedan dečačkih snova.

Nema sumnje da će Marko tek pokazati koliko vredi. Kažu da golman čini pola tima. A da tako i bude pored talenta, potrebna je prava nadgradnja.

- Za ono što sam postigao u Radničkom zahvalan sam treneru golmana Dejanu Jelčiću. Treninzi sa njim su naporni ali i interesantni - raznovrsni. To mi mnogo znači a dosta učim i gledajući starije kolege Trifunovića i Vesića - tvrdi Marko.

Trener Radovan Radaković nekadašnji as čuvar mreže Partizana očigledno ima veliko poverenje u ovog momka koji je talentovan, radan i uporan Ako tako nastavi sigurno će ostvariti i onaj drugi deo dečačkih snova - poziv u neku od reprezentativnih selekcija.

ASOVI U KOMŠILUKU

Marko sa roditeljima živi u Konarevu, mestu na ibarskoj magistrali na tri kilometara od Kraljeva. Komšije i fudbalski idoli su mu Aleksandar Luković i Boban Dmitrović.

 

Marko Kostić golman Radničkog