XS
SM
MD
LG

Drugo mesto vrednije od šampionske titule!?
Da biste bili najbolji u Subotici nije potrebno da budete prvi. Dovoljno je da imate dobru političku zaleđinu, a ona se obezbeđuje pogrešnim ljudima na pravom mestu. Ovogodišnja dodela laskavog priznanja Sportista godine samo je repriza već viđene tragikomične vodviljske predstave u Velikoj većnici Gradske kuće. Ali idemo redom...


Stručni žiri je odlučio da prvo mesto za najbolju subotičku ekipu ravnopravno podele dva kluba uz sledeće obrazloženje. Nagradu za najbolju ekipu podelili su rukometaši Spartak Vojput-a i odbojkašice Spartaka. Rukometaši su postali vicešampioni države i plasirali su se u finale kupa Srbije. Takođe, osvajanjem vicešampionske titule stekli su pravo nastupa u SEHA ligi, regionalnom rukometnom takmičenju, jednom od najjačih u Evropi. Odbojkašice su takođe osvojile vicešampionsku titulu u prvenstvu Srbije i plasirale se na finalni turnir kupa.

Na drugom mestu je ŽFK Spartak koji je osvojio šampionsku titulu, pobednik je Kupa, učestvovao je u najjačem klubskom takmičenju Evrope i povrh toga je pobedio na jednom od jačih turnira u Italiji (Caput Mundi).
Na trećem mestu je Klub dizača tegova Spartak, takođe šampion Srbije i čiji članovi su nosioci brojnih međunarodnih trofeja.

Dakle, prosto je neverovatno po kakvim kriterijumima je "stručni žiri" za najbolji sportski kolektiv proglasio DVA kluba koji su vicešampioni (ali ne i šampioni), dva kluba koja su učestvovali u finalu Kupa (ali ga nisu osvojili), a jedan od ta dva kluba je učestvovao na jednom od jačih turnira (ali ne i najjačem).

Poštujući svačije rezultate i bez namere da vređa i omalovažava sportiste i njihove rezultate, ženski fudbalski klub Spartak, nezadovoljan odlukom žirija koja je doneta bez ikakvih kriterijuma, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Subotice, predsedniku gradske Skupštine, glavnom i odgovornom uredniku Subotičkih novina, pod čijim pokroviteljstvom se vrši proglašenje Sportiste godine, kao i celokupnoj javnosti. Saopštenje pod naslovom "Dosta je bilo!" možete pročitati u celosti.