XS
SM
MD
LG

Apostolović upalio svetlo

Radnički je ostvario vrlo značajnu pobedu u utakmici koja je svojim najvećim delom „mirisala“ na remi. Nisu Nišlije pružile „Bog zna kakvu“ partiju, šta više ovo im je bilo najslabije izdanje na Čairu ove sezone, ali su nagrađene za trud, postojanost i upornost. Ispostavilo se da je trener Rastavac ponovo pogodio sa izmenama, jer su akteri akcije za gol zajedno ušli u igru u 62. minutu, a Apostolović je postigao svoj prvenac, od kako je pre godinu i kusur stigao iz Pirota. Radnički - Bačka 1:0

 

Počelo je vrlo žustro i ofanzivno na obe strane i već posle desetak minuta moglo je da bude 2:2, da su iskorišćene sve četiri šanse, po dve na obe strane. Prvu je imao Radnički, posle faula na Mrkiću na roglju šesnaesterca. Prekid je izveo Stojanović, pronašao Pavkova na penaltiku, ali je njegov udarac glavom Stepandić ukrotio paradom.

Minut kasnije, gosti su izveli odličnu akciju, Zečević je primio loptu na ivici šesnaesterca i kada se spremao za završni udarac, Ignjatović je uklizao i odličnim startom otklonio opasnost. U 10. minutu još jednu veoma dobru šansu imali su gosti. Slobodan udarac na par metara od korner zastavice izveo je Trivunović, Zečević je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom završio dvadesetak santimetara iznad prečke.

Najzad, u 11. minutu, Pavkov se našao u stopostotnoj šansi, nakon što se posle dubinske visoke lopte najpre nije dobro snašao, ali Rogač se spetljao, centarfor Nišlija je iznenada dobio loptu u noge, šutirao, ali vrlo slabo, pa je Ilić uspeo da je gotovo sačeka na gol liniji i izbaci u polje.

Narednih 15 minuta nije se dešavalo ništa značajno, očigledni su bili problemi Nišlija na sredini terena, što gosti umalo nisu kaznili posle dve odlične akcije Zečevića i Lukovića. Ovaj potonji je šutirao sa ivice peterca, lopta je očešala prečku i završila u golautu. Imao je Radnički sreće u tim momentima, baš kao i u 35. minutu kada je Radivojević izgubio loptu u fazi napada, a potom nije uspeo da zaustavi Zečevića, koji je dobrih 50 metara vukao loptu po desnom boku, idealno uposlio Lukovića, ali je ovaj fudbaler, po drugi put za desetak minuta, bio neprecizan u odsudnom momentu.

Do kraja poluvremena nije više bilo uzbuđenja, Radnički je bio prilično jalov i nedorečen u napadu, Bačka opasnija, ali na poluvremenu nije bilo golova.

Nišlije su nešto odlučnije ušle u nastavak meča, lopta je češće bila na polovini gostiju, ali malo je bilo opasnosti za gol gostiju. Moglo je da bude uzbudljivo u 57. minutu, kada je Aca Jovanović lepo uposlio Stojanovića, koji je previše oklevao u petercu tražeći najbolje rešenje, ali na kraju ga nije našao.

Nije išlo, pa je Milan Rastavac posegnuo za dvostrukom izmenom: Nikola Toti Mitrović je dobio šansu, kao i Apostolović umesto povređenog Pavkova. U sam špic se preselio Mrkić i u 65. minutu, izborio je prekid iz koga su Nišlije zapretile. Dušan Živković je ubacio oštru loptu u petarac, Đurić umalo nije postigao autogol, ali je golman Stepandić bio oprezan i pravovremen.

Bližio se kraj utakmice, gol se nije ni nazirao, ali onda je, u 83. minutu, Radnički poveo iz akcije, koja nije previše obećavala, ali su Nišlije nagrađene za istrajnost i borbenost. Loptu je iz auta ubacio Aca Jovanović, ona je već došla u posed gostiju, ali Nikola Mitrović je uspeo da je oduzme i ubaci parabolu na desetak metara od gola. Mrkić je bio uspešniji u skoku od Ilića, odigrao je povratnu na ivicu šesnaesterca, a na nju je natrčao Andreja Apostolović, zahvatio „punu“ i smestio je u mrežu. Prvi gol mladog Piroćanca u dresu Radničkog, razumljivo i velika njegova radost, baš kao i svih ljubitelja fudbala na Čairu, koji su ove subote videli malo šta od fudbala, ali Radnički je uzeo tri vredna boda i to je u ovom trenutku i jedino bitno...

Moglo je da bude i ubedljivije, da je posle sjajne kontre i ubacivanja Mrkića, Stojanović bolje zahvatio loptu. No, i gosti su u 88. minutu mogli da iskoriste indolentnost niške odbrane, ali je Bajić ukrotio šut Milovca i uhvatio „živu“ loptu. Ostalo je: Radnički-Bačka 1:0, ponovo se sa juga skandiralo „kec u Nišu“. Ovaj je bio baš teško izvojevan...

SUPERLIGA SRBIJE: RADNIČKI-BAČKA 1:0 (0:0)

Niš, 15.oktobra.

Stadion Čair.

Gledalaca: 2200.

Sudija: Majo Vujović (Novi Sad).

Strelac: -1:0 Apostolović 83.

Žuti kartoni: Stanković, Bulatović (Radnički), Bjeloš, Josimov (Bačka).

RADNIČKI: Bajić, Aleksandar Jovanović, Bulatović, Ignjatović, Radivojević, Stanković, Aleksa Jovanović (od 64. Nikola Mitrović), Stojanović, Dušan Živković (od 85. Kartal), Mrkić, Pavkov (od 64. Apostolović).

BAČKA: Stepandić, Nikolić, Josimov, Ilić, Rogač, Đurić, Luković, Bjeloš, Švonja, Zečević (od 75. Galić), Trivunović (od 62. Milovac).


12 .kolo Superliga Srbije
Napredak 2 : 0 Rad
Borac 3 : 3 Spartak ŽK
Crvena zvezda 3 : 1 Čukarički
Metalac 1 : 1 Javor Matis
Mladost 2 : 0 Vojvodina
Voždovac 0 : 3 Partizan
Radnički (N) 1 : 0 OFK Bačka
Radnik 3 : 1 Novi Pazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 12 10 1 1 31
2 Vojvodina 12 8 2 2 26
3 Partizan 12 8 1 3 25
4 Radnički (N) 12 7 2 3 23
5 Napredak 12 6 4 2 22
6 Mladost 12 7 0 5 21
7 Spartak ŽK 12 5 2 5 17
8 Metalac 12 4 3 5 15
9 Rad 12 4 3 5 15
10 Voždovac 12 4 2 6 14
11 Radnik 12 3 3 6 12
12 Novi Pazar 12 3 2 7 11
13 OFK Bačka 12 3 1 8 10
14 Javor Matis 12 1 7 4 10
15 Borac 12 1 5 6 8
16 Čukarički 12 1 4 7 7