XS
SM
MD
LG

Šampionski vez u Leskovcu

U derbiju 6. kola Prve lige za žene građevinarke su potpuno zasluženo odnele bodove iz Leskovca savladavši ekipu Lavica sa 2:0 (šesta pobeda u nizu) i tako su gracije u nebesko-plavoj sportskoj uniformi postale jesenji šampioni kolo pre kraja jesenjeg dela prvenstva. Golove za ekipu Rada postigle su Milenković u 24. i Simić u 84. minutu.

Bila je to najbolja igra fudbalerki sa Banjice ove sezone na zaista „vrućem" terenu u Leskovcu. A, trebalo je to sve izdržati, počev od terena koji je više ličio na oranicu nego na mesto gde snage treba da odmere učesnici derbija, potom protivnik ni malo nežan, uz to i „simpatije“ sudijske trojke. na strani domaćina. Ali, građevinarke su stoički podnosile niske udarce, izdigle se iznad situacije, vezle šampionski vez, „ginule“ i ostavile srce na terenu, pokazale i dokazale kako se bore za boje svog kuba. Zato, svaka čast devojke, ponosni smo na vas!



Prve su pripretile Lavice preko Mirjane Jojić iz slobodnog udarca u 4. minutu, ali nije bilo veće opasnosti po gol Maje Ubović. Uzvratile su građevinarke preko Tanaskovićeve u 6. Smiljkovićeve u 9. Milenkovićeve u 11. Civrićeve u 19. Mirčetićeve u 22. minutu, ali je izostala konkretna završnica. Ofanziva fudbalerki Rada je urodila plodom u 24. minutu. Danijela Mirčetić je započela akciju, potom je na desnoj strani terena uposlila Suzanu Tanasković koja je u slalomu zaobišla dve odbrambene igračice Lavica, usledio je oštarac centaršut na peterac, na loptu je natrčala Jelena Milenković i rezentnim udarcem sprovela loptu u mrežu. Samo minut kasnije indentična situacija kao i kod postignutog gola, opet šou Tanaskovićeve, odličan centaršut, ali se Smiljkovićeva okliznula, nije dobro zahvatila loptu i izgedna prilika je otišla u nepovrat. Imale su Lavice priliku da poravnaju rezultat u 30. minutu. Tek što je ušla u igru, Lazarevićeva se posle jedne kontre našla oči u oči sa Majom Ubović, ali golmanka građevinarki je iz ovog duela izašla kao pobednik.Minut kasnije još jedan šou u produkciji Suzane Tanasković, još jedan odličan centaršut, odbrambena igračica domaćina nespretno je intervenisla pri čemu je pogodila okvir svog gola, lopta odbijena od prečke pravo je išla na glavu Jelene Milenković, usledio je udarac, ali se istakla golmanka Petković.

Ubeležili smo sporni detalj u 34. minutu. Mičićeva je dubinskom loptom uposlila Civrićevu koja je utrčala iz drugog plana i u potpuno regularnoj situaciji bila u prilici da matira Petkovićevu i da otkloni sve neizvesnosti oko daljeg išoda meča, ali po mišljenju sudija Civrićeva je bila u ofsajd poziciji. Odmahnula je rukama Danijela Mirčetić ukazujući na sudijsku grešku, pri čemu je zbog navodnog prigovora morala da u 35. minutu ide na tuširanje, jer joj je to bio drugi žuti karton.

Uprkos brojčanoj prednosti domaćina, građevinarke su još žešće stisnule svoje redove, nisu pribegli odbrambenoj formaciji, već su igrale napadački, tako da se nije mnogo primetilo odsustvo igrača na terenu.

I u nastavku meča građevinarke su ostale verne napadačkoj formacij, pa je u 55. minutu Mičićeva primorala Petrovićevu da krajnjim naporom izbaci loptu u korner. Samo minut kasnije na centaršut Nevene Mičić za malo je zakasnila Simićeva da iz blizine postigne pogodak. Uzvratila je Ristićeva u 60. minutu iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali je Ubovićeva bila na visini zadatka. Samo za pet minuta dve izgledne prilike za Rad, prvo, je Simićeva u 63. oštro šutirala sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila tik pored stative, a potom je na aistenciju Mičićeve u 65. minutu Jelena Milenković izbila sama ispred golmanke Petković, ali nije uspela da je nadmudri.

Trenutak odluke desio se u 84. minutu, kada je bilo jasno da bodovi odlaze u Beograd. Simićeva se odlučila na šut sa nekih 20 metara, pri tom je lopta zakačila Stojanovićevu koja je u nameri da izbaci loptu u polje „vešto „ lobovala svog golmana i lopta je završila u mreži a pogodak je pripisan Simićevoj. Do kraja meča građevinarke su rutinski odradile posao i na svoj konto upisale nova tri boda i postale i zvanično šampion Prve lige za žene u jesenjem delu šampionata.

Lavice: Petković, Jovanović, T.Nikolić ( od 46 Ristić), Jojić, Savić ( od 61 Stojanović), M Nikolić, Aleksić (od 26 Lazarević), Milenković, Mladenović ( od 62 Mitić), Kostić, Dubroja

Rad: Ubović, Savić, Miljković, Smiljković, Tanasković Pantović, Mičić Milenković ( od 65 Milošević), Civrić ( od 36 Simić), Babić, Mirčetić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mačva 2 : 3 Šumadija 1903
Polet 2 : 0 Jagodina
Trijumf 5 : 0 Kolibri
ŽGFK Lavice Dubočica 0 : 2 Rad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 6 6 0 0 18
2 Šumadija 1903 6 4 1 1 13
3 Trijumf 6 3 1 2 10
4 ŽGFK Lavice Dubočica 6 2 2 2 8
5 Polet 6 2 2 2 8
6 Mačva 6 2 0 4 6
7 Kolibri 6 2 0 4 6
8 Jagodina 6 0 0 6 0