XS
SM
MD
LG

Novica Tončev potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije

Nakon što je pre sedam meseci izabran za predsednika Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, Novica Tončev postavljen je na mesto potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mandat će mu trajati do 2020. godine, a imenovanje na ovo mesto okarakterisao je kao obavezu više.

Prema doskorašnjem Statutu Fudbalskog saveza Srbije predsednici regionalnih saveza su automatski bili i potpredsednici čelne organizacije, a sada je promenom Statuta predsedniku FSS-a omogućeno da sam odabere najbliže saradnike.

Obaveza više; foto: JV

Ovo je još jedna briga više. Pored razvoja fudbala na regionu, moraćemo da brinemo i o fudbalu na nivou teritorije čitave Srbije, kao i da pomažemo predsedniku Kokezi oko reprezentacije - rekao je Tončev.

Osim njega, za potpredsednika je izabran i Branko Stojaković, predsednik Fudbalskog saveza zapadne Srbije. Njih dvojica su na ova mesta zamenili Gorana Bunjevčevića i Gorana Milanovića, kojima je istakao mandat.

Podsetimo, Tončev je aprila meseca 2016. godine izabran za predsednika FSRIS, narodni je poslanik, visoki je funkcioner SPS-a i predsednik Skupštine opštine Surdulica.