XS
SM
MD
LG
07.12.2010 N.Pavlović

Održana sednica predsedništva OFS Smederevska Palanka

Prvo je usvojen zapisnik sa predhodne sednice, a potom se prešlo na razmatranje izveštaja direktora liga koje vodi OFS Smederevska Palanka. Takmičenje seniorskih ekipa okruga, ove godine je u nadležnosti Palanačkog saveza, a rukovodio je direktor Slobodan Ranković. U odlično napisanom izveštaju Ranković je istakao, najvažnije podatke.
- U jesenjem delu prvenstva, samo jedan susret nije odigran, kada ekipa Mladog borca iz Velikog Orašja, nije putovala na gostovanje u Lunjevac. Dva susreta su završena pre isteka regularnog vremena. U Markovcu: Napredak – Cerovac, prekid u 50. minutu, kod rezultata 0:0. Posle dosuđenog jedanaesterca za domaćina, Cerovčani su napali sudiju. Susret u Lozoviku: Udarnik - Mladi borac, trajao je samo 14. minuta, pošto su gosti ostali sa 7. igrača. Oba susreta su registrovana službenim rezultatom 3:0 za domaćina.
Posle prvog dela takmičenja, dva kluba su se izdvojila i vodiće žestoku borbu za osvajanje prvog mesta i plasman u zonsku ligu. To su sa istim brojem bodova, po 35 Mladi radnik iz Radinca i Selevac. Inače ove dve ekipe, sastaju se u prvom prolećnom kolu, jesenas je Selevac slavio sa 6:4.
Direktor opštinske Jaseničke lige, bio je Aleksandar – Saša Đorđević, koji je sažeto napisao svoj izveštaj, s napomenom da je samo jedan susret bio prekinut. Utakmica u Goloboku: Pobeda – Budućnost iz Vlaškog Dola 2:1, prekinuta je u 78. minutu, zbog fizičkog napada igrača gostujuće ekipe na sudiju utakmice. Susret je registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaćina, kao i susreta u Baničini: Udarnik-Pobeda 0:1. Gosti nisu počeli susret sa tri bonus igrača. Jesenji prvak je Radnik iz Smederevske Palanke, sa maksimalnim učinkom, a dok je Šumadija iz Azanje u zaostatku od šest bodova. Sad već može da se kaže, da je Radnik povratnik u okružnu ligu, a dok će Šumadija svoj status pokušati da izbori kroz baraž. Slobodan Tošić predsednik saveza, istakao je važnu činjenicu, da ove jeseni nije imao pozive klubova koji bi se  žalili na rad direktora liga i suđenje. To je signal da je takmičenje bilo više nego korektno. Kada se razmatrao izveštaj o postignutim rezultatima klubova, sa teritorije OFS Smederevska Palanka, koji je znalački u pisanoj formi spakovao sekretar Živojin Nenadović, svi su bili iznenađeni plasmanom bivšeg srpskoligaša Selevca u okružnoj ligi. Selevčani su u jednom trenutku imali i devet bodova više od Mladog radnika iz Radinca, da bi na kraju jeseni prošli kroz cilj sa istim učinkom. Predsedništvo je donelo odluku, da se do 30. marta završi rasprava, oko statuta, koji mora da se usaglasi sa statutom FS Podunavskog okruga i FSRZ Srbije. Ovih dana klubovima i strukovnim udruženjima, biće upućen nacrt statuta, koji ide na razmatranje narednih 45. dana.


Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod