XS
SM
MD
LG

Tesan poraz Naise za 4. mesto na tabeli

U veoma neizvesnom meču, presudilo je nekoliko grešaka Naise u drugom poluvremenu, pa su rukometašice Jagodine uspele da ih pobede po prvi put ove godine, rezultatom 24:23. Zahvaljujući ovoj pobedi, Jagodinke će najverovatnije na kraju sezone biti na 3, a Naisa na 4. mestu.

Iako je ostalo da se odigra još jedno kolo do kraja plej-ofa ženske rukometne Superlige, veoma su male šanse da će se nešto promeniti. Naime, Medicinar i Bekament su daleko najkvalitetniji timovi kojima, kako se stalno pokazivalo tokom minule sezone, niko ne može da parira, a ove dve ekipe su protivnici Naise i Jagodine u završnom kolu.

Utakmica Naisa OS Mika Antić
 

U poslednjem kolu Naisa dočekuje Bekament; foto: Vanja Keser

Ipak, 3. mesto ne donosi ništa, već je samo stvar prestiža. Sada su sve nade Nišlijki usmerene na Kup, gde imaju dobre izglede da se plasiraju u finale, jer je protivnik kragujevački Radnički, koji se takmiči u plej-autu.

Što se tiče 5. kola plej-ofa, Naisa je vodila u početku, doduše minimalno, a na poluvremenu je rezultat bio izjednačen 14:14. Nakon povratka sa pauze Nišlijke su nanizale greške, što su Jagodinke umele da iskoriste i održe kakvu-takvu prednost do samog kraja.

Gostujuće igračice su u poslednjem minutu pokušale da izvuku makar nerešeni rezultat, ali su rukometašice Jagodine “skupile” odbranu i nisu im to dozvolile.

Ovo je bio prvi put ove kalendarske godine da Jagodina uspe da pobedi Naisu, nakon 4 poraza - dva u Kupu i dva u prvenstvu.

Superliga, plej-of, 5. Kolo: Jagodina - Naisa 24:23 (14:14)

Hala: Jassa, Jagodina. Sudije: Knežić i Pešić. Sedmerci: Jagodina 3 (2), Naisa 4 (4). Isključenja: Jagodina 10 minuta, Naisa 2 minuta.

Jagodina: Radić, Gojković 7, Glišević 3, Trbović, Stranjanac, B. Šaronjić, E. Šaronjić 2, Veljković 6, Zečević, Adega, Radosavljević, Cvijić 6, Mesaroš, Rajković, Čavlović

Naisa: M. Petković, Popović, Karalić, Milojević 1, Filipović 4, Belić 8, Stefanović, J. Zdravković, Vučković, Mitrović, T. Zdravković 2, Tanasković 4, Nikolić 4, Stoiljković, T. Petković, Tatar.


6 .kolo Play Off
Naisa 30 : 33 Bekament Bukovička Banja
Medicinar 37 : 25 Jagodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 12 10 0 2 20
2 Bekament Bukovička Banja 12 9 0 3 18
3 Jagodina 12 3 0 9 6
4 Naisa 12 2 0 10 4