XS
SM
MD
LG

Veliko pojačanje za Naisu - vraća se reprezentativka Žarković
Desno krilo Tamara Žarković, koja će Rukometnom klubu Naisa najviše značiti u kontranapadu, potpisala je jednogodišnji ugovor sa niškom ekipom. Ona je pre 4 godine nastupala za ovaj tim i tada je bila najbolji strelac, a 2015. je igrala i za reprezentaciju Srbije.

U periodu kada je igrala za nacionalnu selekciju bila je kapiten Vojvodine i jedna od najpouzdanijih igračica tima, koji je predstavljao najprijatnije iznenađenje lige. To je verovatno bio i period kada je bila u najboljoj formi, jer je bila i jedan od najboljih strelaca Superlige.

 

Rukometašice Naise će se sledeće sezone takmičiti u Superligi i Evropskom Kupu izazivača; foto: Vanja Keser

30-godišnja rukometašica je prošle sezone igrala za dva najbolja srpska kluba Bekament i Medicinar. Žarković je iskusna i brza, a to je, po mišljenju trenera Svetislava Jovanovića, ono što je falilo niškom timu prošle sezone.

Ove godine smo baš kuburili sa kontranapadom i mislim da će ove godine to da bude mnogo bolje. Imaćemo i sa leve i sa desne strane dva brza igrača - objašnjava Jovanović.

On je rekao i da je ona bila tajna o kojoj je govorio pre dva dana, kada su angažovane Marijana Karić i Sanja Simić. Pregovara se još sa jednom igračicom na poziciji desnog beka i ako im pođe za rukom da je dovedu, tim za sledeću sezonu biće kompletiran.

Podsetimo, osim Žarković, Karić i Simić, ovog prelaznog roka za Naisu su potpisale Jovana Stranjanac i Suzana Miličić. Sa druge strane, klub su napustile Milena Petković, Tamara Popović, Anja Belić i Jovana Zdravković, uz Deu Aleksić, koja je otišla još pre početka plej-ofa.

 


6 .kolo Play Off
Naisa 30 : 33 Bekament Bukovička Banja
Medicinar 37 : 25 Jagodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 12 10 0 2 20
2 Bekament Bukovička Banja 12 9 0 3 18
3 Jagodina 12 3 0 9 6
4 Naisa 12 2 0 10 4