XS
SM
MD
LG

U Nišu pobedio fudbal, Partizan bio bolji

Večeras je na niškom “Čairu” odigran meč, čiji je “uvod” počeo odamah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u 3. kolu plejofa Superlige. Uvod, u kome je bilo svega ,sem fudbala. “Navijači” s obe strane Topčiderskog brda su se prosto utrkivali u predvidjanjima za koga će večeras odigrati Nišlije. Nije ni čudo što su svi, s nestrpljenjem, čekali prvi sudijski zvižduk, u nadi da će sve to nestati i da će večeras u Nišu, konačno, pobediti fudbal. Ulog je bio veliki za obe ekipe. Partizan se bori za titulu, a Radnički za izlazak u Evropu posle više od tri decenije.

U Nišu je večeras pobedio fudbal. Možda ne tako dopadljiv, ali u prelepom ambijentu, sa preko 13 000 gledalaca, a Partizan je najverovatnije razrešio sve dileme oko toga, ko će na šampionski tron u ovoj sezoni.

Pobedili su crno-beli, golovima Leonarda i dva Đurđevića, a čast Nišlija spasio je Dušan Živković u 85. minutu, za konačnih 1:3.

U prvom poluvremenu nismo videli dopadljiv fudbal. Nije bilo mnogo šansi za postizanje pogotka. Malo su uzavrele strasti kada je Đurđević udario glavom, nakon jedne akcije, Radoša Bulatovića u stomak, ali je sudija Široki smirio situaciju, ali i propustio da zasluženo kazni Partizanovog napadača.

Najbolju šansu je Partizan imao nakon kornera u 26. minutu. Udarac iz ugla izveo je Janković, najviši u skoku je bio Nišlija, ali u redovima beogradskog Partizana, Lazar Ćirković, uputio udarac glavom ka golu Zogovića, ali je Radoš Bulatović sa same gol linije izbacio loptu ponovo u korner.

Radnički je zapretio tek uzavršnici poluvremena, kada je slobodan udarac, pored gol-aut linije,sa nekih 18-19 metara, sa leve strane izveo Stojanović. Igrao se 43. minut, Arsić je oboren, a Stojanović, kada su svi očekivali centaršut ciljao direktno u gol, ali je Lenoardo bio “budan” na petercu i izbacio loptu u korner. Nakon kornera, pokušao je Arsić da materijalizuje jedan odbitak, ali je bio izblokiran.

Drugo poluvreme-druga priča. Gosti iz Beograda su odlučnije krenuli ka golu Nišlija i to im se isplatilo već u 55. minutu. Jednu dubinsku loptu je uputio Janković, izmedju Petrovića i Bulatovića, ka Leonardu. On je prihvatio loptu, ušao u kazneni prostor domaćih, zaobišao golmana Zogovića i doneo radost mnogobrojnim navijačima Partizana na niškom Čairu- 1:0 za crno-bele.

Nakon samo tri minuta, u 58. minutu, Brazilac je ponovo bio u glavnoj ulozi, ali ovog puta kao asistent. Glavom je prosledio loptu ka Đurđeviću, prebacivši štopere Radničkog, koji je lobovao istrčalog Zogovića. Lep gol i lepa prednost za Beograđane. Na semaforu je stajalo 0:2 i tada je već bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno.

U 78. minutu, Vulićević je ubacio loptu u peterac kaznenog prostora Nišlija, Đurđević je uklizao na loptu i sa nekih pet-šest metara doneo veliku radost svojim navijačima , smestivši loptu iza leđa nemoćnog Zogovića – 3:0 za Partizan.

Čast domaćina, spasio je Dušan Živković u 85. minutu. Na desnom boku, u visi šesnaesterca Partizana, bio je jači u duelu sa bekom Partizana, Miletićem, oduzeo mu loptu i napravivši par driblinga, sjajno šutirao levom nogom. Lopta je pogodila untrašnji deo stative Stevanovićevog gola i zakoprcala se u mreži iza njegovih leđa. Bilo je to konačnih 1:3 na Čairu.

Sledeću utakmicu Radnički gostuje na “Rajku Mitiću” Crvenoj Zvezdi, a Partizan dočekuje Mladost iz Lučana na svom terenu.

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN 1:3 (0:0)

Stadion “Čair” Niš

Gledalaca oko 13 000

Sudije: Zoran ŠIROKI (glavni), Dejan PETROVIĆ, Marjan JANKOVIĆ (pomoćnici).

Strelci: - 0:1 u 55' Leonardo, - 0:2 58' Đurđević, - 0:3 78' Đurđević, - 1:3 85' Živković D.

Žuti kartoni: Tomić (Radnički), Ćirković, Tawamba, Jevtović, Đuričković (Partizan)

RADNIČKI NIŠ: Zogović, Petrović, Bulatović, Miloš Živković, Stanković, Tomić, Arsić, Stojanović (od 66. Popara), Travančić (od 72. Mrkić), Jovanović (od 78. Dušan Živković), Kojić.

PARTIZAN: Stevanović, Vulićević, Ćirković, Milenković, Miletić, Jevtović, Kosović, Mihajlović (od 76. Đuričković), Janković (od 86. Radin), Leonardo, Đurđević (od 82. Tawamba).

 


Javor Matis 0 : 3 Crvena zvezda
Mladost (L) 3 : 2 Napredak
Radnički (N) 1 : 3 Partizan
Voždovac 0 : 2 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 36 29 4 3 55
2 Crvena zvezda 36 29 4 3 52
3 Vojvodina 36 21 6 9 40
4 Mladost (L) 36 18 6 12 36
5 Radnički (N) 36 15 9 12 32
6 Napredak 36 16 7 13 29
7 Voždovac 36 14 5 17 26
8 Javor Matis 36 11 10 15 22