XS
SM
MD
LG

Rafting: Japanci najbolji na Vrbasu

Posada rafting kluba “Teikei” iz Japana trijumfovala je u sve četiri takmičarske discipline koje su održane tokom dva takmičarska dana rafting Eurokupa i Svjetskog kupa “Memorijal Branka Štulić 2017”.  Japanci su bili najbrži u spustu, izveslavši stazu od Bijelog potoka do Karanovca u vremenu 34:11:23. Drugo mjesto osvojila je posada “RK Gimpex Straža 1” iz Slovenije koja je istu stazu izveslala u vremenu 34:24:97 a treće – posada Nektar Dajak kluba Banjaluka koja je na cilj stigla za  35:00:30.

Japanska posada osvojila je prvo mjesto u disciplini sprint sa vremenom 74.50 ispred posade banjalučkog “Nektar Dajak kluba” koja je istu stazu izveslala u vremenu 77.48 i posade SRK Bosna iz Zenice sa vremenom  79.14.U disciplini H2H, japanski rafteri su ponovo bili prvi, a najbolji rezultat ostvarili su i u disciplini slalom. Drugo mjesto u slalomu pripalo je banjalučkoj posadi “Nektar Dajak kluba”, dok je treće mjesto osvojila posada RK “Gimpex straža 1” iz Slovenije. U disciplini H2H, drugo mjesto ponovo je osvojila domaća posada dok je treće mjesto osvojila posada KKRK “Delta sport” iz Hrvatske.

U generalnom poretku, prvo mjesto pripalo je posadi RC “Teikei” iz Japana, drugo posadi “Nektar Dajak klubu” Banjaluka,  a treće RK “Gimpex Straža 1” iz Slovenije.

Koizumi Satoshi iz japanskog tima nije krio zadovoljstvo osvajanjem prvog mjesta u generalnom poretku na takmičenju u Banjaluci. “Prezadovoljni smo, svime smo ovdje prezadovoljni. Ostvarili smo fantastičan rezultat, spremamo se za Svjetsko prvenstvo kojem smo uskoro domaćini, i činjenica je da smo u odličnoj formi. Svaka čast organizatorima, takmičenje je proteklo na veoma visokom nivou.”

Srpski timovi ostvarili su dobre rezultate na Vrbasu. U veoma jakoj konkurenciji posada Kluba ekstremnih sportova "Vir" iz Pančeva osvojila je četvrto mjesto u disciplini spust, dok je posada RK "Eko Lim" iz Priboja osvojila peto mjesto u slalomu. 

"Podmlađujemo ekipu, pa smo osvajanjem četvrtog mjesta u spustu veoma zadovoljni. Volimo veslati na Vrbasu, ovdje se osjećamo kao kod svoje kuće", rekao je Nenad Miković kapiten KES "Vir" iz Pančeva. 

“Ponovo smo dokazali da smo dobri organizatori. Ovo je za nas već rutinski posao. Sve je proteklo onako kako smo planirali. Zahvalio bih svim učesnicima kao i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji Memorijala, kojeg smo posvetili tragično preminuloj članici i vječnom kapitenu našeg kluba, Branki Štulić” rekao je Aleksandar Pastir predsjednik RK "Kanjon" iz Banjaluke, u ime organizatora takmičenja.

Takmičenje na Vrbasu bodovano je generalni poredak Eurokupa i Svjetskog kupa.