XS
SM
MD
LG

IN MEMORIAM: RADOŠ ČUBRIĆ – ČUKI 1934 – 2017

 

U Kraljevu je u nedelju u 83. godioni života preminuo Radoš Čubrić. Legendarni biciklista, reprezentativac i olimpijac bio je najveća sportska legenda grada na Ibru. Ceo život proveo je u Biciklističkom klubu Metalac, u dresu voljenog kluba pobeđivao je na najvećim domaćim i međunarodnim trkama. Bio je nezautavljiv, uporan do krajnjih granica, za njega reč nemoguće nije postojala. Kao reprezentativac Jugoslavije predastavljao je zemlju na najvećim svetskim takmičenjima, bio je učesnik Olimpijskih igara u Minhenu.

Radoš Čubrić-Čuki

Zbog načina kako je vozio i pobeđivao dobio je nadimak CEZAR. Po završetku karijere aktivnog takmičara, bio je trener u Metalcu, iznedrio je generacije odličnih vozača, reprezentativaca, olimpijaca na čelu sa svojim sinovima Rajkom i Radišom. Do poslednjeg dana života vozio je bicikl sa kojim je bio neraskidivo vezan, davao savete mlađima, pratio sve sportiste iz Kraljeva, radovao se njihovim uspesima.

Komemoracija povodom smrti Radoša Čubrića biće održana u sredu 23. avgusta u sali Skupštine grada u 11 časova. Opelo će biti u porodičnoj kući, a sahrana na mesnom groblju u Sirči u 13 časova.

Radoš Čubrić sa sinovima Rajkom i Radišom