XS
SM
MD
LG

Pionirke izgubile od Mađarica

U prvoj utakmici koja je odigrana protiv severnih suseda naša mlada reprezentacija je izgubila od znatno boljih Mađarskih pionirki rezultatom 33:18 (21:7).

Foto: RSS

Mlade reprezentativke igrale su pod velikim pritiskom obzirom da je ovo prvi nastup ovih devojaka u evropskim takmičenjima. Poraz je prouzrokovao veliki broj tehničkih grešaka koje su mlade Orlice napravile već u prvom poluvremenu što je bilo dovoljno da Mađarice odu na odmor sa 21:7.

U drugom poluvremenu igra naših pionirki se znatno poboljšala. Negativna trema je prelazila u pozitivnu što je prouzrokovalo da se naše rukometašice vrate u kolosek. Najzaslužnija za vraćanje u meč bila je Emina Hasanović koja je svojim odbranama doprinela da Mađarice u odnosu na prvo poluvreme postignu znatno manje pogodaka i rezultat drugog poluvremena je bio 11:9 za Mađarice.

Da se poštuju sudije to su dokazale obe ekipe tako što su u dvorani odali počast nedavnom preminulom svetskom sudiji Srpskog porekla Milanu Valčiću - Valči. 

Nakon utkamice organizovana je večera gde su se mlade reprezentativke družile i razmenjivale mišljena o utakmici.  Drugi meč zakazan je za utorak u 10:00 gde će Srbija pokušati da se revanšira ljutom protivniku.