XS
SM
MD
LG

Ragbi klub Morava Gepardi u Prvoj ligi Srbije

Omladinski ragbi klub Morava Gepardi iz Leskovca debitant je od ove godine u Prvoj ligi Srbije u Ragbi 13. Na čelu kluba je iskusni stručnjak Stamenković Milivoje čovek koga krasi velika borbenost, volja i entuzijazam da sa svojim momcima uprkos tome što nemaju podršku grada ostvari uspeh i pokuša da se domogne plej ofa. Klub je u prvom kolu prvenstva deklasiran od Ragby 13 kluba Grubijani iz Niša rezultatom 64:6, a odigrana je i utakmica trećeg kola kada su Gepardi ponovo poraženi ovoga puta od Sokola iz Vranja rezultatom 32:0 ali uz velike greške sudija na strani Geparda.

Naš najveći problem je jer nemamo gde da treniramo,  počinje svoju priču Stamenković. Dugo smo pet godina bili domaćini na igralištu FK Morava gde smo trenirali i organizovali svoje utakmice, pred sam start prvenstva rečeno nam je da nemožemo više na tom igralištu da igramo i treniramo.Treninge smo obavljali na betonskom igralištu u naselju Žele Veljković, gde je nemoguće napraviti kvalitetan trening pa otuda i ubedljiv poraz na startu prvenstva od Grubijana iz Niša. Utakmicu smo odigrali na terenu FK Lemind i zahvalni smo im što su nam izašli u susret.Utakmiću protiv Sokolova igrali smo na terenu FK Veternica.

Žalosno je što niko iz gradske vlasti ne obrati pažnju na ove momke i na njihovog vodju Stamenković Milivoja i pomogne im da barem imaju igralište za treninge i utakmice.
Za vikend čekamo Stari grad iz Beograda, ali još ne znamo gde, kaže Stamenković. Obićiću klubove u gradu Lemind, Veternicu, Dubočicu, Slogu ,Bobište možda se neko smiluje i da nam igralište da ugostimo Beogradjane u za nas veoma važnoj utakmici,gde očekujemo prve bodove.
Sa nadom u bolje sutra Gepardi nastavljaju takmičenje u Ragby 13 ligi Srbije.