XS
SM
MD
LG

Mačva sutra u Lučanima, revanš meč polufinala Kup-a Srbije

Druga polufinalna  utakmica Kup-a Srbije, šabačku Mačvu očekuje sutra u Lučanima. Utakmica sa ekipom Mladosti počinje u 17 časova i 30 minuta uz direktan prenos na Televiziji Arena sport. Na redovnoj konferenciji za novinare FK Mačva u najavi revanš utakmice polufinala Kup-a Srbije, šef struke crveno-crnih Dragan Aničić je istakao da ove utakmice menjaju istoriju kluba i mogu da promene živote igrača, je nije mala stvar kada se borite da uđete u finale nacionalnog Kupa.

„Dosta smo stvari uradili tokom ove sezone i u principu možemo da budemo zadovoljni i u neku ruku da idemo rasterećeni na ovu utakmicu. Ipak, pred nama je veliki izazov i sigurno je da se nećemo zadovoljiti time da samo kažemo da smo igrali polufinale. Kada gledamo istoriju retko ili mnogo manje se pamti ko je igra polufinale, nego ko je osvojio. Tako da ćemo mi dati sve od sebe da probamo da pobedimo, iako protiv sebe imamo rivala koji zasluzuje puno poštovanje. Igrali smo tri puta sa ekipom Mladosti u kratkom vremenskom periodu,  nisu uspeli da nas pobede, ja se nadam da sutra neće biti onaj zakon verovatnoće da nekad moraju i da pobede, uz svo uvažavanje i njihovog trenera i igrača. Pokušaćemo da obradujemo naše navijače, koji bi sigurno želeli da igramo finale. Mi u klubu to najviše želimo, ali znam da bi i za Šabac to bila velika stvar“, kaže Aničić.

Što se tiče igračkog kadra, Aničić ističe da sutra zbog kartona u sastavu neće biti Ristivojević i Tošić, a pod znakom pitanja zbog povreda su Matić, Milinković i Gavrić. „Ja sam u Mačvi evo već nekih godinu i po dana i nikada se nije desilo da imamo sve igrače na okupu, pa smo opet uspevali da se izborimo, tako da i u sutrašnji meč ulazimo ambiciozno i sa velikom željom da pokažemo kvalitet i dobru igru“, dodaje Aničić.

Prvotimac Petar Gigić sutrašnju utakmicu ocenjuje kao jednu od najvažnijih za klub i igrače u ovoj sezoni. „Nekoliko susreta sa ekipom Mladosti i pozitivan rezultat u sva tri susreta sa njima, daje nam podstrek da budemo i u sutrašnjoj utakmici na visini zadatka. Oni jesu u blagoj prednosti zbog gola koji smo primili od njih na našem terenu, ali znam da će svaki igrač sutra dati svoj maksimum i da se zajedno izborimo za istorijski uspeh Mačve plasmanom u finale Kupa“, rekao je Gigić.

Mladi Branislav Marković tokom ove sezone imao je priliku da igra u važnim utakmicama, pa se nada da će i u sutrašnjem meču dobiti šansu da saigračima bude značajna pomoć u borbi za dalji plasman. „Kvalitet ekipe Mladosti je evidentan, veliki broj mladih talentovanih i iskusnih igrača je u njihovim redovima, ali idemo sa ciljem da damo svoj maksimum i pokušamo da izborimo dobar rezultat koji bi doneo značajan istorijski uspeh našem klubu ali i gradu Šapcu. Nas nekoliko mladih igrača je dobilo šansu da zaigra u važnim utakmicama tokom ove sezone, nadam se da ćemo imati tu mogućnost i u sutrašnjem meču, jer igrati polufinale ili finale nacinalnog Kupa nije mala stvar za svakog fudbalera“, navodi Marković.

Prva polufinalna utakmica Kup-a Srbije u Šapcu, između FK Mačva i FK Mladost Lučani, završena je remijem 1:1 (1:1). Golove su postigli Nikola Milinković u 26. i Stefan Dimić u 35. minutu. Šapčani su dominirali u prvom poluvremenu, brojne šanse su dizale na noge sve gledaoce na tribinama jer su crveno-crni pogađali stativu, prečku, da bi u 26. minutu Nikola Milinković postigao sjajan pogodak sa 25 metara. Međutim, Šapčani nisu dugo bili u vođstvu I nepažnjom odbrane, ekipa Mladosti pogotkom Stefana Dimića dolazi do izjednačenja u 35. minutu.

pr Ana Acan

Prva polufinalna utakmica Kup-a Srbije u Šapcu, Mačva - Mladost 1:1