XS
SM
MD
LG

Ronaldo Juventusov

Kristijano Ronaldo novi je fudbaler Juventusa.

Ovu informaciju potvrdio je madridski klub i poželio sreću Portugalcu u nastavku karijere.

“Real Madrid ispunio je želju Kristijanu Ronaldu i dozvolio mu da pređe u Juventus. Danas želimo da zahvalimo igraču koji je pokazao da je najbolji na svijetu i obilježio jednu od najsjajnijih epoha u istoriji našeg kluba i svjetskog fudbala.

Osim brojnih titula, golova i trofeja, tokom devet godina Kristijano je bio primjer posvećenosti, rada, odgovornosti i talenta. Najbolji je strijelac u istoriji Reala sa 451 golom na 438 utakmica. Osvojio je 16 trofeja, a među njima četiri Lige šampiona, a tri uzastopno. Za Real će Ronaldo uvijek biti jedan od velikih simbola i primjer sljedećim generacijama. Real će uvijek biti njegov dom”, saopšteno je iz madridskog kluba.

Juventus je Ronalda platio 105 miliona eura i potpisao sa njim četvorogodišnji ugovor po kojem će Portugalac zarađivati 30 miliona evra po sezoni.

Danas je predsjednik Juventusa Andrea Anjeli otputovao u Grčku, gdje je Ronaldo odmarao nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Čuveni fudbaler napustio je Real poslije devet godina, a prije Madriđana nastupao je za Mančester junajted i matični Sporting iz Lisabona.

Angažovanje Kristijana Ronalda staviće Juventus u red glavnih favorita za titulu u Ligi šampiona sljedeće sezone.

Izvor: CdM