XS
SM
MD
LG

Kraljevske krune u elitnoj diviziji Centar

U stilu u kome su igrali celu sezonu, Kraljevčani su se plasirali u diviziju Centar i vajld kard rundu plej ofa nacionalnog šampionata u američkom fudbalu. Ovo su Krune postigle tako što su u nedelju 12. juna na Atletskom stadionu pored Ibra, savladale tim Mamuta iz Kikinde rezultatom 35-12. Za razliku od ranijih mečeva, kada su gotovo bez otpora pobeđivali rivale, Krunama je trebalo malo vremena da prelome meč, a razlog svakako treba tražiti i u povredi Džeremi Brauna, bitnog importa u njihovoj igri. Ipak, kvoterbek Strahinja Stepović, koji je ove sezone u velikom stilu predvodio Krune, učinio je to i u najbitnijem meču sezone, pa je najpre tačdaunom trčanjem, a zatim i proigravanjem Stefana Đurića i Željka Terzića doneo svom timu nedostižnu prednost. Stepović je zbog lakše povrede ruke na početku drugog poluvremena prešao na poziciju risivera, a ulogu kvoterbeka Kruna je preuzeo tajtend Željko Terzić.

Uspevali su Kikinđani,sigurno  najveće iznenađenje ove sezone, da odole, pa čak i pruže žestok otpor favoritu u prvom poluvremenu. Odgovarali su na prva dva tačdauna domaćina istom merom, ali su ih koštala loša pretvaranja da na veliki odmor ne odu sa samo jednim posedom manje, već su imali -10. Lomio se rezultat u trećoj, ali nijedan tim nije uspevao da poentira.

Zanimljivo je da su dva puta poništeni tačdaunovi domaćinima i to oba puta je odbrana Kruna uspevala da preseče pasove kvoterbeka Mamuta i da poentira, ali zbog prekršaja tokom tih akcija ovi poeni nisu priznati.

Početak poslednje četvrtine označio je i kraj svih nadanja gostiju. San im je prekinuo Amerikanac Markus Vajč, kratkim trčanjem, a pobedu Kruna je potvrdio Stefan Đurić, posle pasa Željka Terzića.

Markus Vajč iznosi svoje utiske o utakmici i o nastavku takmičenja:"Ovu utаkmicu smo otpočeli slabo, аli smo uspeli da se konsolidujemo i nađemo nаšu igru. Mamuti nisu uspeli da urade ništa za šta nismo već imali odgovor, ali sam  primetio da imaju dobre atlete koji su uigrani.
Od ekipe Čаčka očekujem nešto slično i verujem da će to biti dobra utakmica. Kraljevske Krune i Anđeoski Ratnici imаju istoriju susreta iza sebe i predstojeća utakmica će biti bitna za oba kluba. Očekujem igru sa žestokim duelima u kojoj ćemo ostaviti srce na terenu. Ovo će biti susret stariji brаt (Kraljevo) vs mlađi brаt (Čačak) i nema ništа loše u takvoj "gruboj ljubavi", kаko mi kаžemo u Americi.

Ovom pobedom nad Mamutima, od sledeće sezone Krune igraju u diviziji Centar, odnosno najavljeno je da će ova divizija naredne godine biti ustrojena i promovisana kao prva liga. Kraljevčani takođe sada nastavljaju playoff takmičenje i borbu za pehar nacionalnog prvaka Srbije. Posle današnjeg žreba Royal Crowns-i idu na gostovanje u Čačak, gde će ih za dve nedelje dočekati ekipa Angel Warriors-a.

Povređeni Džeremi Braun, sada u ulozi pomoćnog trenera, komentariše pobedu i ono što predstoji Krunama: "Veomа sam ponosаn kako je naš timа igrаo dаnаs, u jednom trenutku rezultаt je bio tesan i imali smo mnogo prekršaja, ali smo uspeli da održimo pribrаnost i dа se držimo svog gаmeplаn-a. Trener Vučković je prozivao veoma dobre akcije u napadu, koje je tim uspeo da realizuje i ostvari veliku pobedu, na šta sam ponosan.
Od predstojećeg susreta sa Čačkom Očekujem duele sa dobrim obaranjima i snažnim udarcima. Mislim dа će pobediti tim koji pokaže više želje za uspehom. Verujem da je to naš tim, jer smo glаdni uspeha i željni dа dokаžemo dа jedаn čovek ne čini tim. Tim je kаo vojna jedinicа, ujedno i kao porodica, kao brаća spremna dа zajedno krenu u rаt. Royаl Crowns-i su spremni dа krenu u rаt!

Semafor:

Kraljevo Rojal Krauns – Kikinda Mamuti 35:12 (14:6, 8:6, 0:0, 14:0)
Atletski stadion. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
6:0 Strahinja Stepović trčanje 2 jarde, neuspešan PAT.
6:6 Saba Rudolf hvatanje 12 jardi, neuspešan PAT.
14:6 Stepović pas 35 jardi na Stefana Đurića, Đurić pretvaranje za 2 poena.
14:12 Nemanja Erdeljan hvatanje 15 jardi, neuspešan PAT,
22:12 Stepović pas 25 jardi ka Željku Terziću, Terzić pretvaranje za 2 poena,
29:12 Markus Vajč trčanje 3 jarde, Srđan Stefanović PAT.
35:12 Željko Terzić pas 8 jardi na Stefana Đurića, neuspešno za 2 poena.


Tribina "Sportom protiv droge"


U subotu,11. juna 2011.god. u sali Skupštine grada Kraljeva, pred preko 50 prisutnih građana održana je tribina pod nazivom „Sportom protiv droge“ koju je organizovao klub američkog fudbala Royal Crowns iz Kraljeva. Poznati psihijatar Dr Nebojša Baračkov (Udruženje Prevent) je govorio o prevenciji narkomanije kao i o najzastupljenijim psihoaktivnim supstancama koje se zloupotrebljavaju u Srbiji. Prisutni građani, mahom mladi su imali prilike da se informišu o ovoj problematici, a članovi kluba američkog fudbala da steknu osnovna znanja koja su im potrebna za sprovođenje daljih aktivnosti u kampanji "Sportom protiv droge". Članovi Kraljevo Royal Crowns kluba će nakon ove tribine krenuti u obilazak škola u kojima će promovisati američki Fudbal i ujedno vršiti kampanju protiv zloupotrebe narkotika kod srednjoškolaca. U narednom periodu veoma je moguće da se saradnja između udruženja Prevent i kluba Royal Crowns proširi, održavanjem radionice i obuke za vršnjačke edukatore u Kraljevu, čiji bi polaznici bili sportisti ovog kluba. Kraljevački klub, koji je i do sada pokazao kroz razne humanitarne i druge akcije visok stepen društvene odgovornosti, pokretanjem ove kampanje želi da uključi što više srednjoškolaca u sport, a ujedno i da delujući preventivno što više mladih odvrati od narkomanije.