XS
SM
MD
LG

Pobeda Kruna u Sarajevu

Foto: Royal Crowns

Kraljevske krune su rezultatom 18:17 pobedile tim Sarajevo Spartans, u pripremnoj utakmici za Balkansku ligu u američkom fudbalu. Uzbudljivu i do pred sam kraj neizvesnu utakmicu američkog fudbala su juče gledale Sarajlije na terenu olimpijskog stadiona Koševo.

Domaći tim Sarajevo Spartans je poveo tako što je odbrana presekla loptu i vratila za pogodak. Pretvaranje je bilo neusprešno. Nakon bačene intersepcije, startnom vođi napada, Mihailu Đokiću se slošilo i morao je da napusti igru. Na mestu kvoterbeka ga je zamenio petnaestogodišnji Sergej Šljivić. Zatim su sarajlije poentirale još jednom, ovaj put upešnim šutom na gol za 3 poena. Sa rezultatom od 9:0 za domaćine je završeno poluvremene.

Treću četvrtinu su Spartansi otpočeli još jednom tačdaunom, ovog puta trčanjem od 20 jardi, a i pretvaranje za dva su domaćini  uspeli da postignu. Rezultat je bio 17:0 za Sarajevo.

Onda počinje preokret, trener Ćosić proziva pass akciju, koju za 35 jardi kompletira mladi Šljivić na WR Mihaila Gajovića. Zatim gosti kreću sa trčanjima. Tako dolaze i do prvog tačdauna, trčanjem Nikole Milivojevića od 10 jardi. Pat je bio neuspešan. Isti igrač poentira i u specijalnom timu, oborivši sarajevskog ritrnera u njihovoj endzoni.  Sa druge strane napad sarajlija ne može da učini ništa više protiv odbrane gostiju iz Srbije. 

Mladi kvoterbek Sergej Šljivić, što pasom, što trčanjima u saradnji sa svojim trkačima i hvatačima uspeva da pomera lance. Gosti dolaze tako i do drugog tačdauna, opet trčanjem  Nikole Milivojevića, ovog puta od 7 jardi. Uz pomoć "linijaša", Mihailo Gajović je uspešno uneo loptu u endzonu, za dodatna dva poena. Rezultat je tada već 17:16 i dalje za Sarajevo Spartans.

Međutim, odbrana gostiju rešava utakmicu isforsiravši još jedan safety u endzoni Spartansa, kada su igrača Sarajeva zajedničkim snagama oborili Dejan Justinović i Luka Đurić. Preokret na 2 minuta pred kraj utakmice, 18:17 je za Kraljevo Royal Crowns, koji uspevaju da do finiša sačuvaju loptu i tako ostvare pobedu.

Spoj mladosti i iskustva se pokazao dobitnim za tim iz Srbije, naime kraljevčani su bili pojačani sa igračima tima Požarevac Stallions. Prošlog leta je ovako kombinovan tim pod nazivom "Royal Stallions" u Požarevcu odigrao revijalnu utakmicu sa Dubai Eagles, svojevrsnom reprezentacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Raspored utakmica Balkanske Lige Američkog Fudbala:

APRIL
21. - Balkan Football League - Novi Sad Wild Dogs vs Kraljevo Royal Crowns
MAJ
19. - Balkan Football League - Kraljevo Royal Crowns vs Sarajevo Spartans
26.- Balkan Football League - Sofia Bears vs Kraljevo Royal Crowns
JUN
02. - Balkan Football League - Kraljevo Royal Crowns vs Beograd Blue Dragons
JUL
07./08. - Balkan Football League - Play Off
21./22. - Balkan Football League - FINALE