XS
SM
MD
LG

ŽFK Spartak Jaffa čeka kvalifikacioni turnir UEFA Lige šampiona za žene

Iza igračica ŽFK Spartak-Jaffa ostao je jedan težak pripremni period za kvalifikacioni turnir Lige šampiona UEFA u kojoj će biti domaćini u petoj kvalifikacionoj grupi. Osim subotičanki u ovoj kvalifikacionoj grupi se nalaze škotski Glasgow City LFC, ekipa KÍ Klaksvik sa Farskih Ostrva i ekipa Mosta sa Malte.

Spartakove "Plave golubice", kako ih od milošte nazivaju, pripremajući se za ovaj turnir odigrale su čak 8 utakmica sa izuzetno jakim ekipama - šampionkama Poljske, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Stručni štab mora biti zadovoljan trenutno ostvarenim rezultatima jer je igrački kadar veoma mlad, prosek je tek nešto više od 18 godina. Ali postignuti rezultati nisu obeshrabrujući nego su, naprotiv, čak izuzetno dobri.

Sa šampionom Mađarske, ekipom MTK Hungária FC, koja se takmiči u drugoj kvalifikacionoj grupi za kvalifikacije Lige šampiona, "Golubice" su izvojevale pobedu u obe utakmice - 2:0 i 4:0. Sa ekipom SFK 2000 iz Sarajeva, šampionkama BiH, koje igraju u četvrtoj kvalifikacionoj grupi, zabeležena je pobeda od 2:1. Sa šapmionkama Hrvatske, ŽNK "Osijek", uspeh je polovičan. Jedna pobeda i jedan poraz, a sa šampionkama Poljske, ekipom RTP "Unia" Racibórz iz šeste kvalifikacione grupe, zabeležen je jedan poraz (2:1) i jedna nerešena utakmica (2:2). Prijateljska utakmica sa mađarskim prvoligašem "Segedinske veštice" (Szegedi AK Boszorkanyok) "Golubice“ su uknjižile pobedu od čak 7:0.

Ove Spartakove devojčice su dokazale da mogu mnogo da urade i postignu, ali je realno očekivati da će one svoju punu igračku zrelost i vrhunske rezultate doseći tek za koju godinu. Do tada stručni štab gaji umereni optimizam s nestrpljenjem očekujući 11. avgust, dan kada će početi kvalifikacioni turnir i kada će odigrati svoju prvu utakmicu koja je presudna za putnika u društvo 32 najbolje ekipe Evrope – sa ekipom Glasgov Sitija.