XS
SM
MD
LG

Ruskinje opravdale ulogu favorita: Obezbeđeno veliko finale pobedom nad reprezentacijom Rumunije!

U istoj hali gde se odigrao meč za peto mesto odigran je i meč za veliko finale gde se plasirala reprezentacija Rusije pobedom nad Rumunijom 28:22 (16:15). Poslate su sudije iz Mađarske Horvat – Marton koji su u prvom poluvremenu imali dosta posla.

Foto: EURO2018

Najavile su Rumunke već u prvom poluvremenu da se neće tako lako predati iako ne igra najbolja rukometašica Kristina Neagu. Otvorile su Rumunke utakmicu golovima Julije Buceschi ali odmah u sledećem napadu odgovorila je Vjakhireva. Igrao se egal, Rumunke su vodile i 2-3 razlike ali uvek su Ruskinje želele i napadale što se pokazalo u 29. minutu kada preokreću rezultat u svoju korist preko Makeeve.
Temperamentni trener Ruskinja Jevgenij Trefilov motivisao je svoje rukometašice i izašla je neka nova Rusija u drugom delu igre i odmah preko Vjakhireve i Sen napravile 19:15, Dragut i Pintea su vratile na 19:17 ali može se reći da su Ruskinje u drugom delu diktirale tempo. Ponovo Makeeva i Vjakireva prave seriju gde su dale do znanja Rumunkama da su završile borbu za veliko finale. Krajnji rezultat je bio 28:22 što podiže motivaciju Ruskinjama za finale.

Foto: EURO2018

Najefikasnija na meču bila je Vjakireva koja je pogađala 13 puta, pratile su je Sen sa 4, Managarova i Makeeva sa 3 pogotka. U Reprezentaciji Rumunije najefikasnije sa 4 pogotka bile su Pintea i Dragut. Golmanke Rumunije zabeležile su svega 9 asistencija dok su Ruskinje imale 2 više

Foto: EURO2018