XS
SM
MD
LG

Završen turnir "ruka prijateljstva" u Skoplju: Reprezentacija Beograda prva, Centralna Srbija druga!

Selekcije devojčica Centralne Srbije i Beograda rođenih 2002/2003. godine uzele su učešće na turniru „Ruka prijateljstva” u Skoplju. Pored reprezentacija Centralne Srbije i Beograda učešće su uzele ekipe DSU Akademije i ŽRK Trebjesa iz Nikšića.

U petak turnir su otvorile domaća ekipa DSU Akademije i ŽRK Trebjese gde je domaćin u vrlo teškoj utakmici savladao goste iz Nikšića rezultatom 32:30. U 17:45 sastale su se reprezentacije iz Srbije, Centar i Beograd gde su mlade rukometašice reprezentacije Beograda pokazale veću želju i to pretvorile u pobedu rezultatom 20:16.

Subota, 08:00 Trebjesa odmerava snage sa Beogradom gde pobeđuje rezultatom 25:24 u vrlo neizvesnoj završnici. U 9:30 na teren izlaze domaća ekipa DSU Akademije i reprezentacije Centralne Srbije koja je ubedljivo savladala DSU Akademiju rezultatom 27:15. Napravljena je pauza sve do 17:00 kada su se sastale Trebjesa i Centralna Srbija gde je došlo do podele bodova pri rezultatu 25:25 što je označilo da Centralna Srbija ne može do prvog mesta na ovom turniru. U 18:30 Reprezentacija Beograda je odigrala vrlo težak meč protiv domaćina i slavila rezultatom 25:21 što je označilo slavlje i zasluženo prvo mesto za reprezentaciju Beograda.

 

Foto: Marko Markovic

 

Prvo mesto: Reprezentacija Beograda

Drugo mesto: Reprezentacija Centralne Srbije

Treće mesto: ŽRK Trebjesa Nikšić

Četvrto mesto: DSU Akademija Skoplje

Najbolji golman prvenstva bila je Katarina Mitrović iz Beograda dok je najbolji strelac na ovom turniru bila Aleksandra Krstić iz reprezentacije Centralne Srbije koja igra za ŽRK Medicinar iz Šapca.

Reprezentaciju Centralne Srbije predvodio je trener ŽORK Jagodine 2 Marko Marković, službeni predstavnik Zoran Barbulović, tehnički rukovodilac Davor Jocić dok je Saša Makulović bio zadužen za zdravlje igračica.

Reprezentaciju Beograda u Skoplju je vodio trener Nenad Kraljevski, pomoćni trener bio je Ivan Mijatović dok su za formalnosti bili zaduženi Miloš Knežević i Svetozar Stanković.