XS
SM
MD
LG

"Belima" samo Srpska liga u fokusu

Fudbaleri kraljevačke Sloge na snegom pokrivenom terenu Gradskog stadiona počeli pripreme za drugi deo sezone Šumadijsko-Raške zone. Tim je promenjen i pojačan, jer "beli" žele da posle tri godine izbore povratak u Srpsku ligu. Igrače na stadionu dočekao je stručni štab i rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Aleksandrom Mijatovićem.

Fudbaleri Sloge na prvom treningu

Za razliku od igrača, mi u rukovodstvu klubu nismo odmarali. Mnogo je posla koje je trebalo odraditi i još uvek se rade. Nije tu u pitanju samo prelazni rok, već i organizacija, jer smo svesni da je to veliki problem Sloge i on je prisutan decenijama. Vreme je da se postave stabilni temelji, da se postave osnove kvalitetnog kluba, što Sloga mora da bude. Da nas neko dekretom sada ubaci u Prvu ligu, mi to ne bi mogli da ispratimo po bilo kojoj osnovi. Dakle idemo korak po korak i siguran sam da ćemo uspeti – jasan je prvi čovek "belih".

Za stabilan temelj potrebno je mnogo toga, između lostalog i klub bez dugiovanja, a Slogi je skoro hiljadu dana blokiran žiro račun.

To je tačno i mi se svaki dan borimo sa tim problemom. Uputili smo žalbu nadležnom sudu u Kragujevcu, još uvek čekamo odluku, nadamo se najboljem. Niko u Slogi ne beži od dugova, tražimo samo mogućnost da ih otplatimo u ratama i da nam se tako omogući da dišemo i radimo još bolje.

Predsednik Sloge je aktivan na više polja, što je odlika mladih ljudi, a Aleksandar Mijatović je najmlađi predsednik kluba u njegovoj više od sedam decenija dugoj istoriji.

Petar Đekić sportski direktor Sloge u razgovoru sa igračima

Radićemo na više polja. Prelazni rok nije gotov, dovešćemo još igrača, cilj je da pre svega u Slogi budu Kraljevčani i da na taj način pomognu da vodeći klub dođe na pozicije koje mu pripadaju. Od 21. februara će se raditi teren na Gradskom stadionu i za proleće ćemo imati pravi tepih. Prvi put u istoriji kouba imamo tehničkog sponzora, sa Sport Vižnom smo potpisali dugoročni ugovor i sve Slogine selekcije će u tom periodu nositi opremu Umbro. Ljudi su prepoznali u nama pravog saradnika, da imamo dobre ideje i jasan plan, iako Sloga sada nije na nivou koji bi trebalo da privlači sponzore. Ovo nam je ogroman stimulans i verujem da će biti poziv i drugima da nam se priključe i pomognu. Naravno, želimo da izađemo iz zone, jer Slogi tu nije mesto. Borićemo se za ulazak u Srpsku ligu – zaključuje Aleksandar Mijatović prvi čovek kraljevačke Sloge.

Kada je igrački pogon u pitanju, Sloga se pozdravila sa sedmoricom fudbalera, ali stigla su i vredna pojačanja.

Istrčani prvi kilometri - Slogini igrači na terenu Gradskog stadiona

Na transfer listu smo satavili one koji nisu igrali mnogo i čiji učinak u jesenjem delu sezone je zanemarljiv. Doveli smo nekoliko kvalitetnih igrača, Stevića iz Vodojaže koji je u klubu jedini igrač van Kraljeva. Vratili smo Đorđa Andrića i Lazara Vulića, našu decu koji su igrali po drugim klubovima, tu su golman Pajović, te Čamagić iz Karađorđa, Trklja iz Poleta iz Ljubića, Zrnzević iz Reala (Podunavci). Lista nije zatvorena, videćemo do kraja januara ko će još doći. Veliko pojačanje su 12 igrača koji su ostali i koji su izneli teret obaveza jesenas – kaže Goran Tasić trener Sloge.

Strateg "belih" je optimista, sada i veći nego jesenas?

I onda sam rekao da mi moramo do Srpske lige, sada sam uveren da ćemo uspeti. Spreman je plan i program, radićemo maksimalno i verujem da će ekipa spremno dočekati proleće. Neće nas poremetiti vremenski uslovi, biće Sloga ponovo jaka za sve rivale – zaključuje Tasić.

Ekipa će sve vreme raditi u Kraljevu, po programu biće i šest do sedam jakih provera protiv starih znanaca čačanskog Borca, Napretka, Novog Pazara, Trajala. "Beli" žele viši rang, iako to nije postavljeno kao cilj kada je počela sezona. Imenom, tradicijom i kvalitetom igračkog kadra Sloga prevazilazi zonski stepen takmičenja. Potezi koji se sada vuku govore da će "beli" uspeti da se vrate među srpskoligaše. Sada se postavlja osnova za konačni cilj, a koji priželjkuju svi istinski ljubitelji fudbala u gradu na Ibru.

Po snegu do trona - Sloginim fudbalerima ne smeta sneg i zima


Gruža 0 : 3 Šumadija 1903
Sloga 3 : 1 Apolon 2018
Sušica 2 : 1 Šumadija (T)
Vodojaža 3 : 0 Karađorđe
Polet 1 : 0 Bane 1931
Real 4 : 2 Novi Pazar 1928
Trepča 4 : 0 Goč
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sušica 26 19 6 1 63
2 Sloga 26 17 4 5 55
3 Trepča 26 13 5 8 44
4 Šumadija 1903 26 12 5 9 41
5 Vodojaža 26 11 4 11 37
6 Polet 26 11 3 12 36
7 Šumadija (T) 26 10 3 13 33
8 Gruža 26 10 2 14 32
9 Novi Pazar 1928 26 9 5 12 32
10 Apolon 2018 (-1) 26 9 5 12 31
11 Bane 1931 (-1) 26 9 5 12 31
12 Real 26 9 4 13 31
13 Goč 26 9 1 16 28
14 Karađorđe 26 6 4 16 22