XS
SM
MD
LG

Srđan Blagojević: Stigao i prvi prvenstveni izazov

Polako, ali sigurno trenažni proces koji je započet 12.januara za Fudbalski klub Inđiju se završava.

Srđan Blagojević, foto: Anđelko Belić

Jedan dan je ostao do početka prve prvenstvene utakmice u drugom delu prvoligaškog takmičenja. Tačnije to su utakmice 23. kola koje su u decembru prošle godine odložene zbog pada obilnog snega širom Srbije.

O meču sa OFK Bečejom i do sada urađenim ovako govori šef stručnog štaba zeleno belog tima, Srđan Blagojević,

"Odradili smo ceo pripremni period. Zaključno sa današnjim treningom, koji je trideseti po redu od početka pripremnog perioda i odigranih sedam, osam utakmica. Imamo još sutrašnji trening pred to prvo kolo nastavka sezone. Kao što Vam je poznato, mnogo toga se izdešavalo u prelaznom periodu. Ekipa je doživela dosta promena. Dosta novih igrača. Dosta igrača, pogotovo nosilaca ekipe je otišlo. Mi se suočavamo opet sa onim što je praktično ovde karakteristično na svakih šest meseci da formiramo novu ekipu. Tako je i sada. Došlo je dosta novih igrača. Pokušavamo ispočetka da formiramo i odnose u timu i igru tima. Za to je naravno potrebno veliko vreme, strpljenje i podrška. U prilog tome govore i ovi dosta promenljivi rezultati. Igre i oscilacije u pripremnom periodu, ali mi nećemo i nemožemo da kukamo. Niti da se žalimo. Okrećemo se naravno ovom prvom narednom ispitu. To je Bečej. Bečej je ekipa koja je takođe pretrpela promene, ali mislim da je u ovom trenutku jača nego što je to bila u prvom delu prvenstva. Izuzev Kovačevića, špica koji im je mnogo značio, a otišao u Kinu. Doveli su pet-šest igrača koji su po mom mišljenju podigli kvalitet njihove igre i mogu da doprinesu kvalitetnijim rezultatima. Kao i pred svaku utakmicu, moja priča ide u tom smeru da mi poštujemo svakog protivnika, tako i Bečej. Ali se uzdamo u sebe i ono što radimo, naš kvalitet i daćemo sve od sebe ne bi smo sli što pre postigni nivo koji smo imali pred kraj prošle godine".

Poslednja utakmica protiv Metalca, takozvana "generalka", koliko ona može biti vodilja za utakmicu protiv Bečeja ?

"Samo jedna u nizu utakmica u kojima smo videli i nedostatke u igri i kvalitet u nekim delovima igre. Kažem potrebno je strpljenje. Mi još nismo na nivou koji smo imali pri završetku prošle godine, što je razumljivo, s'obzirom na odlaske koje smo imali. Naravno da je dobro kada se utakmica pobedi, makar to bila i pripremna utakmica. Pozitivno utiče i na atmosveru. Na samopouzdanje. Nije dobro kad se gubi iz kontra razloga. Tad se gubi na samopouzdanju. Mislim da nam je ta pobeda nad Metalcem poslužila kao provera, u kom stanju se nalazimo. Poslužila nam je da malo iskristališemo sliku. Da dobijemo ideju sa kojih jedanaest igrača bi mogli da izađemo u sredu na utakmicu u Bečeju".

Tih jedanaest za sada još nije poznato. Kako ističe Blagojević, postoje još dve dileme oko sastava tima. Blagojević je takođe istakao da ovo prvenstvo nije trka na sto metara. Da je to definitivno maraton.

Potom je dodao,

"Na svakog igrača apsolutno računam. I na onog koji će početi utakmicu protiv Bečeja u Bečeju i na one koji budu na klupi i na tribinama. I da će svako verovatno dočekati svoju priliku i samo je potrebno biti strpljiv, biti vredan. Odgovarati na zahteve u trenažnom procesu i verujem da će cela priča ići u dobrom smeru. Neće biti lako, odmah da naglasim.

Druge ekipe koje su pretedenti za vrh imaju i kontinuitet igračkog kadra, imaju možda jaču i stabilniju finansijsku situaciju. Imaju bolji rejting u okviru ove naše fudbalske Srbije. Ali, mi ćemo svakome pružiti otpor na naš način. Nama specifičan, pošteno bez ičije pomoći. Na način koji smo imali u prvom delu prvenstva. Za konačni epilog svega toga moraćemo da sačekamo definitivno maj mesec, jel sam ubeđen da ćemo celu trku i celo prvenstvo rešiti u poslednje dve-tri nedelje".

Miloje Preković, golman i kapiten tima je poslednja brana pred mrežom svog tima. Ta mreža se u jeseni iza nas retko tresla. Inđija je imala najbolju odbranu u ligi sa samo 13 primljenih golova. Od toga Bečejci su jesenas jednom zatresli mrežu svog gosta u sredu. Tog meča se jasno seća i Preković,

"Očekujem ponovo jako tešku utakmicu. Imali smo poteškoća jesenas sa njima. Imaju svoje određene kvalitete. Promenili su neke igrače, a ostali su bez tog šipca koji im je bio dosta dobar. Mi imamo neke svoje principe i svoje zahteve. Ukoliko budemo ispoštovali sve to nećemo tamo sigurno ići da se branimo, već da ostvarimo što bolji rezultat.

Situacija na tabeli je takva da bi mi trebalo da budemo favoriti, ali ja se sa tim neslažem. Idemo u goste jednoj ekipi koja je čvrsta i očekujem težak teren. Očekuje nas jaka borba. Očekujem da ćemo uspeti da ostvarimo pozitivan rezultat. Idemo svakako na pobedu jer nam to situacija na tabeli nalaže, da imamo visoke ambicije".

Sreda, Gradski stadion kraj Tise i 14 časova je termin kada sve stiže na proveru za dva tima.


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 1 : 1 Javor Matis
Zlatibor 1 : 0 Metalac
Sinđelić 1 : 3 OFK Žarkovo
Budućnost 0 : 3 TSC
Bežanija 1 : 0 Bečej 1918
Novi Pazar 1 : 0 Trajal
Radnički 1923 2 : 2 Teleoptik
Borac 0 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 30 20 8 2 68
2 Javor Matis 30 19 6 5 63
3 Inđija 30 17 6 7 57
4 Zlatibor 30 16 2 12 50
5 Radnički 1923 30 14 7 9 49
6 Metalac 30 13 9 8 48
7 Bežanija 30 14 3 13 45
8 Sinđelić 30 11 11 8 44
9 Trajal 30 12 5 13 41
10 OFK Žarkovo 30 11 8 11 41
11 Bečej 1918 30 10 6 14 36
12 Budućnost 30 8 9 13 33
13 Teleoptik 30 6 9 15 27
14 Borac 30 6 7 17 25
15 Sloboda 30 5 6 19 21
16 Novi Pazar 30 3 8 19 17