XS
SM
MD
LG

Mačva play-out startovala pobedom

Na početku odigravanja play-out faze superlgaškog takmičenja, šabačka Mačva je na svom terenu savladala Dinamo iz Vranja  2:0 (1:0) i osvojila važne bodove. Golove su postigli Nenad Gavrić u 12. i Đorđe Šušnjar u 83.minutu.

Šapčani su dominirali tokom celog meča I u potpunosti kontrolisali utakmicu, a sudeći po stopostotnim šansama, pobeda je mogla biti još ubedljivija. Nakon prve plejaut utakmice Šapčani imaju 19 bodova, Radnik i Voždovac po 20, dok je Spartak trenutno na prvom mestu sa 22 boda. Sa pet bodova manje u odnosu na Mačvu trenutno je Bačka, Rad ima 11, a po deset bodova Zemun i Dinamo.

Strelci Nenad Gavrić i Đorđe Šušnjar

Iako su na konferenciji za novinare Vranjanci najavili da u Šabac dolaze desetkovani, večerašnji sastav gostiju je pokazao potpuno suprotnu sliku. Šapčani se nisu opuštali i kako ističe šef struke Darko Tešović bili su potpuno spremni bez obzira u kom će sastavu biti Dinamo.  

Darko Tešović: “Zahvaljujem se mojim igračima na jednoj izvanrednoj I borbenoj utakmici. Odmah želim da istaknem jednu stvar kada je reč o samoj pripremi za ovu utakmicu. Mi smo jedan ozbiljan klub, moj stručni štab I ja smo veoma ozbiljni treneri, pripremamo se predano za svaki susret I jedna, pa mogu reći, simpatična fora ljudi iz Dinama da nam serviraju priču kako igraju sa drugom ekipom nije mogla da prođe kod nas, jer smo mi bili vrlo spremni za ovu ekipu. Samo jedan igrač nije igrao u odnosu na prošlu utakmicu protiv nas. Koliko su oni fizički spremni I to se videlo, nisu bili baš nespremni, tako da nas nisu mogli iznenaditi ni sa jednom situacijom. Mi smo čekali svoj momenat, dali smo gol iz jedne predivne akcije, što I krasi našu igru, brze akcije po bokovima I završetak u centralnom delu terena. Prošla utakmica je bila mnogo grublja I nekako nefudbalska, ali ova večeras je vukla neku drugu potpuno lepšu  dimenziju. Ovo su važni bodovi za nas, I navijači I fudbalska javnost treba da shvate da se Mačva ne bori da ne ispadne, nego se bori da bude deveta na tabeli, ako već ne možemo da budemo među prvih osam. Imamo vrlo realne šanse za to. Zahvalio bih se I divnoj publici koja je I večeras došla u zavidnom broju.”

Dragan Antić: “Čestitam Mačvi na zasluženoj pobedi, bili su bolji od nas danas. Imali smo neke šansice, ali rekao sam I pre utakmice da igramo desetkovani,  što nije razlog niti opravdanje, međutim vidi se da ne mogu igrači da trče koji ne treniraju desetak dana. Nismo imali adekvatne zamene za njih, to je I presudilo. Mačva je po mom mišljenju odigrala izvanrednu utakmicu, zano sam da nam preti najveća opasnost po bokovima, Đokovića I Markovića koji su prebrzi za naše igrače. Moram da kažem I da me sudija bezveze isključio, ako ne smem da pitam zašto ne svira faul koji je očigledan, onda treba da mi zabrani doživotno da radim u fudbalu.”

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Marić, Marković (Gemović 90.min), Gavrić, Mijailović, Ristivojević, Adamović (Jovanović od 65.min), Đoković (Šušnjar 79.min) I Milosavljević. Žuti kartoni: Gavrić 38, Adamović 53.minut.

Dinamo: Perić (g), Onimisi (Đurišić 65.min), Dimitrov, Jovanović (Spasić 78.min), Gašić, Ratković, Matsoukas, Ožegović, Stevanović M. (Stevanović N. 46.min), Pavišić, Popović. Žuti kartoni: Ratković 45, Onimisi 61. I Pavišić 69.min.

U narednoj plejaut utakmici šabačka Mačva u subotu, 20. aprila gostuje ekipi OFK Bačka od 17 časova.

pr Ana Acan


Spartak ŽK 2 : 0 Rad
Radnik 1 : 1 OFK Bačka
Voždovac 2 : 2 Zemun
Mačva 2 : 0 Dinamo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak ŽK 31 11 8 12 22
2 Voždovac 31 11 5 15 20
3 Radnik 31 11 6 14 20
4 Mačva 31 9 8 14 19
5 OFK Bačka 31 6 8 17 14
6 Rad 31 4 9 18 11
7 Zemun 31 3 10 18 10
8 Dinamo 31 5 5 21 10