XS
SM
MD
LG
17.04.2019 Administrator

Lalatović: Idemo po povoljan rezultat pred revanš u Nišu

Foto: FK Račnički Niš

Fudbaleri Radničkog danas od 18 sati gostuju Partizanu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije.

Ova dva tima su u tekućoj sezoni dva puta odmerila snage, a uspešniji je bio Radnički. Jesenas je u Nišu bilo 2:2, dok su izabranici Nenada Lalatovića pre nešto više od mesec dana  slavili na stadionu u Humskoj rezultatom 1:0.

Meč sa Partizanom su na konferenciji za medije najavili šef strućnog štaba Nenad Lalatović i fudbaler Radničkog Petar Grbić, a obojica su istakli da veruju da će Nišlije ostvariti povoljan rezultat pred revanš, koji će se igrati 15. maja na stadionu Čair.

-Došao je konačno i taj trenutak kada ćemo odigrati ovaj susret koji dugo čekamo. Koliko je ovo bitan duel za nas, toliko je bitan i za Partizan. Radnički nikada u svojoj istoriji nije igrao finale Kupa  i pred nama je lepa prilika da ostvarimo još jedan nezaboravan rezultat. Da li ćemo uspeti u tome ili ne, videćemo. Ne zavisi sve od nas. Ja verujem da smo mi na pravom putu.

Poraz od Crvene zvezde za vikend nas nije uzdrmao i moji igrači nemaju razlog da ih ta utakmica opterećuje. Nama na toj utakmici nije sviran penal na 0:0, a onda smo primili dva gola iz penala i jedan iz ofsajda, a taj prvi penal za njih možda nije trebalo da bude dosuđen, ako se gleda kriterijum po kojem nama nije sviran na početku meča. Ali, kažem još jednom, mi smo zaboravili taj duel i sve misli smo okrenuli ka Partizanu- izjavio je Nenad Lalatović, a onda se podrobnije okrenuo sledećoj utakmici.

-Nije lako izbaciti Partizan u dvomeču. To je veliki klub, kao i Crvena zvezda. Ipak, mi smo ove sezone pokazali da možemo da igramo protiv njih, mada su i oni pokazali da mogu da se nose sa nama. Pobedili smo ih nedavno u Beogradu, ali je tada Rikardo imao stopostotnu šansu i da je pogodio, ko zna šta bi se dešavalo u nastavku. U prvoj utakmici smo ovde odigrali 2:2, iako smo vodili sa 2:0. Partizan ima kvalitet, njegovi igrači bukvalno jednim potezom mogu da reše utakmicu i protiv njih ne smete da se opustite nijedan sekund. Imaju Stojkovića na golu, Tošića, Rikarda, Nikolića, Miletića, Zdjelara, Zakarića... Sve su to sjajni igrači i ako ih potcenite nećete se dobro provesti. Moj kolega Savo Milošević radi dobar posao, podigao je ekipu zajedno sa Milanom Đuričićem  i ja im želim da dugo ostanu u Partizanu.

Mi imamo veliko poštovanje prema njima, ali naš cilj se zna. Nikoga se ne plašimo, idemo tamo da igramo i da pokušamo da posle ovog dvomeča  uđemo u finale. Biće teško, šanse su 50:50, a ja apsolutno verujem u svoje igrače i ako oni budu pokazali disciplinu u igri kakvu oni imaju i ako taktički odradimo utakmicu onako kako se dogovorimo , ja se nadam da ćemo ostvariti rezultat koji će nas približiti finalu. U ovakvim mečevima je mnogo važno postići gol u gostima i naša želja je da to i učinimo. Nećemo se braniti, krenućemo po taj gol i rezultat koji će nam dati šansu da posle revanša u Nišu ostvarimo svoj cilj.  Mnogo se dobro poznajemo, neće tu biti puno iznenađenja, a ja verujem da ćemo mi uspeti u onome što smo naumili.  Ja sam pre dve godine vodio tadašnji klub do četvrtfinala, prošle godine do polufinala i sada se nadam da je došao red da igram finale Kupa.  Što se tiče sastava moram da kažem da su svi spremni da igraju. Imam sve nedoumice, a njih ću rešiti tokom noći, posle sastanka sa fudbalerima- jasan je bio Lalatović.

Dobrom rezultatu u ovom meču nada i krilni napadač Nišlija Petar Grbić.

-Očekuje nas izuzetno teška utakmica sa protivnikom kojeg veoma dobro poznajemo. Mislim da će ovaj susret biti potpuno drugačiji od onog u prvenstvu. Ovaj dvomeč je i nama i njima, a naročito njima sve u ovoj sezoni. Mi smo već ostvarili značajne rezultate i za ovu utakmicu se spremamo kao i za svaku drugu. Želeo bih da kažem da poraz od Zvezde nije uticao na nas i nije nas poremetio, pogotovo zbog načina na koji smo izgubili. Da je na 0:0 sviran penal za nas, sigurno bi tok te utakmice bio drugačiji, ali šta je tu je. Što se tiče Partizana, mislim da su oni napredovali promenom trenera, što se i videlo u subotu kada su lako sa 3:0 pobedili Čukarički. Mi u Beograd idemo po dobar rezultat. Kada to kažem, ne mislim da idemo po gol u gostima, već da se nadigravamo i pokušamo da ih ponovo pobedimo tamo- istakao je Grbić.