XS
SM
MD
LG

ABA žestoko kaznila Crvenu zvezdu

 

Klubovi učesnici plej-ofa ABA lige su dobili kazne odlukom disciplinskog sudije regionalnog takmičenja Saše Pavličić-Bekića.

Kako je navedeno, kazne su izrečene zbog loše organizacije plej-of utakmica, izjavama u medijima koje su štetile ugledu lige i tehničkih grešaka.

Ukupan iznos kazni iznosi 151.100 evra.

“Crvena zvezda je kažnjena sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama u hali “Aleksandar Nikolić“ i sa još tri utakmice kojima mogu da prisustvuju samo žene i deca mlađa od 14 godina. Zvezda je kažnjena i sa 35.000 evra zbog loše organizacije pete utakmice finalne serije. Košarkaš Crvene zvezde Maik Cirbes je kažnjen sa 100 evra zbog tehničke greške“, navedeno je.

Kako se dodaje, ukupna kazna za Zvezdu iznosi 82.500 evra zbog loše organizacije, izjava u medijima koje su naštetile ugledu lige i tehničkih grešaka.

“Zbog tehničke greške i nepojavljivanja na petoj utakmici finalne serije trener Budućnosti Jasmin Repeša je kažnjen sa 3.300 evra. Zbog tehničke greške kapiten Budućnosti Suad Šehović je kažnjen sa 100 evra. Ukupna kazna za Budućnost iznosi 42.000 evra“, navodi se.

“Postoje disciplinski postupci koji su u toku. U slučaju dodatnih kazni, javnost će biti blagovremeno obaveštena“, navedeno je iz regionalnog takmičenja.