XS
SM
MD
LG

RG: I Duci propustio veliku priliku

Foto: Tennis World USA

Dušan Lajović eliminisan je u trećem kolu Rolan Garosa. Bolji od njega u pet setova bio je Saša Zverev.

Meč je počeo po principu ženskog meča. Tri gema i tri brejka za vodstvo Ducija od 2-1. Kod 3-1, Duci je imao 0-40 ali se Zverev izvukao. Održavao je Duci prednost brejka do osmog gema. Tada Nijemac pravi brejk i dolazi do 4-4. Nijemac je osvojio svoj servis gem te je po prvi put poveo u prvom setu. U desetom gemu, Duci je poklekao i Zverev je sa 6-4 dobio prvi set.

Zverev je bolje otvorio drugi set. Imao je u drugom gemu 0-40 na servis Lajovića. Ipak, Duci se izvukao i došao je do 1-1. Ipak, u narednom servis gemu Lajovića, Zverev je uzeo brejk te je poveo sa 3-1. Nijemac je održavao prednost brejka i konstantno je pritiskao Ducija. U osmom gemu drugog seta Zverev pravi novi brejk i sa 6-2 dobija drugi set.

Dušan se nije htio predati tek tako. Otvorio je dobro treći set te je u trećem gemu uspio brejknuti Zvereva za 2-1. Uz malo poteškoća, Duci je potvrdio brejk. Potom su i jedan i drugi bili sigurni na svom servisu. Imao je Duci kod 4-2 dvije brejk lopte za dupli brejk, ali se Zverev izvukao. Ipak, prednost od jednog brejka Duci je sačuvao te je sa 6-4 dobio treći set.

Četvrti set od samoga starta bio je jednosmjerna ulica. Lajović je veuć u prvom gemu napravio brejk a potom ga je i potvrdio. Kod 3-1,napravio je novi brejk i tad se Zverev potpuno isključio. Duci je to iskoristio te je sa 6-1 dobio četvrti set.

Zverev je bolje otvorio peti set te je brejkom poveo sa 2-0. Duci se uspio vratiti i doći do 2-2. Međutim, Nijemac pravi novi brejk i dolazi do 3-2. Već tada se vidjelo da je Zverev preuzeo totalnu kontrolu u meču. Potvrdio je brejk, napravio još jedan i na kraju sa 6-2 dobio peti set.