XS
SM
MD
LG
26.06.2019 Milan Ašković

FK Partizan Draževac: Jubilej vredan ponosa

Foto: lokalnenovine.rs

U praskozorje Drugog svetskog rata, na obroncima Šumadije, u selu Draževcu, zakotrljala se fudbalska lopta. Na Vidovdan 1939. godine klub je upisan u registar sportskih klubova pod imenom Omladinski sportsko društvo "Torpedo". Tokom osam decenija postojanja igrali su u kontinuitetu u oba opštinska ranga takmičenja.

Svaka generacija je imala svoje vedete i predvodnike, koji su ostali upisani u analima Partizana. Igrač sa najdužim stažom, golman Dušan Petrović branio je gol Draževčana od osnivanja pa sve do 60-tih godina prošlog veka. Sledi centarfor Mihailo Đorđević, da bi 80-te obeležili Dragan Jovanović i Milomir Jerinić. Za Jerinića je vezan zanimljiv podatak a tiče se nastupa u reprezentaciji opštinske lige.  Dres selekcije lige  nosio je na 36 utakmica i za to vreme Obrenovčani su osvojili nekoliko naslova na tradicionalnim susretima prigradskih reprezentacija Beograda.

U godini jubileja, po ispadanju iz društva najboljih, nadmoćno su osvojili naslov u Drugoj opštinskoj ligi i od jeseni ponovo će igrati među prvoligašima gde im je po kvalitetu mesto. Završili su ligaški deo bez poraza, sa jednim remijem i impozantnom gol razlikom(51:9).

- Sačuvali smo tim iz prethodne sezone i, pored neospornog kvaliteta, krasilo nas je veliko zajedništvo i motiv da klubu donesemo titulu u godini jubileja. Trener Miloš Brkić je znao da ukomponuje tim i svakom igraču nađe odgovarajuću poziciju i sa solidnom fizičkom spremom lako smo izlazili na kraj sa svakim protivnikom - naglašava neumorni predsednik Radojica Ranković.

Pored odličnog terena, godinama zvrje prazne i nezavršene klupske prostorije.
- Zbog  nerešenih imovinsko-pravnih odnosa ne možemo objekat da završimo i privedemo ga nameni. Svi su izgledi da se na tom planu neće biti pomaka i snalazićemo se kako znamo i umemo -  zaključuje prvi čovek Partizana Ranković.

Veliki jubilej uveličali su veterani višestrukog šampiona Partizana  iz Beograda, koji su odmerili snage sa domaćim timom sastavljenim od nekadašnjih igrača.

Milan Ašković - Obrenovac


Partizan 3 : 0 Trstenica
Ljubinić 3 : 0 Crvena Zastava
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 15 14 1 0 43
2 Trstenica 15 9 1 5 28
3 Proleter 15 7 4 4 25
4 Crvena Zastava 15 6 1 8 19
5 Ljubinić 15 4 1 10 13
6 Zadrugar 15 1 0 14 3