XS
SM
MD
LG

I mi Torpedo za trku imamo

Torpedo Draževac,foto: K. Jovanović

Po ugledu na klubove iz bivšeg Sovjetskog saveza, pre Drugog svetskog rata klubovima su davana imena koja su asocirala na obeležja komunizma. U obrenovačkom selu Draževcu, 1938. godine, formiran je klub Torpedo, ali nije dugo egzistirao pod navedenim imenom. Posle rata u sport se umešala politika i ime je preinačeno u Partizan, koje je nosio do prošle godine kada mu je vraćen prvobitni naziv. Tokom 85 godina postojanja uvek su igrali u opštinskom rangu takmičenja.

Dolaskom na čelo kluba Konstantina Jovanovića "Cezara" stvari se iz korena menjaju i Torpedo će od naredne sezone prvi put zaigrati u Prvoj beogradskoj ligi, grupa “B”. Dovedena su adekvatna pojačanja, nastavljeni su radovi na završetku uprave zgrade, na terenu, postavljeni reflektori za večernje treninge... Od nekadašnjeg igračkog kadra zadržali su tek dvojica, kapiten Veselin Radić i Čolakovića, ostalo čine nekadašnji zonski i srpskoligaški igrači. Za trenera je angažovan Slobodan Bešić, koji je svojevremno uveo obližnju Zvezdu iz Konatica u Beogradsku zonu.

Nekada aktivni fudbaler, Jovanoviću se na prvi pogled svidelo selo, skućio se i našao vremena da se posveti staroj ljubavi sa željom da investira u postojeći fudbalski klub.

- Zimus je došlo 5-6 igrača, da pomenem Stefana Petrovića, Dejana Crnčevića, Bojana Bojovića, Sašu Janaćkovića i Luku Milovanovića. Dolaskom pomenutih igrača mnogo smo dobili i zabeležili sve pobede na pripremnim utakmicama i u drugom delu prvenstva Obrenovačke lige. Posebno mi je draga pobeda nad prvakom Zvezdom, koju smo dobili u derbiju, sa igračem manje. Prvaka je odlučila gol razlika i gol viška na strani komšija iz Konatica. Pravda je zadovoljena kada je Mladost iz Cvetovca odustala od višeg ranga i na tenderu poslali smo najaču ponudu – objašnjava Jovanović.

U međuvremenu doveden je mladi Lazar Antonić iz Zdrugara (Lakovac), tako da trener Bešić na raspolaganju ima oko 15 igrača i u pregovorima su sa još 5-6 novajlija. Počeli su sa pripremama pre pet dana i za šest nedelja rada odigraće četiri kontrolne utakmice sa Lokomotivom, Ravnom gorom Barajevo, Velikom Moštanicom i generalka je sa Borcem iz Ostružnice.

- Prvi cilj je postavljen, a to je osvajanje Kupa Obrenovca i da obezbedimo opstanak u ligi. Od investicionih radova, malterisana je upravna zgrada, na spratu planiramo da bude bife, postavljene su nove kućice za rezervne igrače, ograđen teren, kopa se bušotina za zalivanje terena i postavljeno je devet stubova sa reflektorima – nabraja ambiciozni čelnik Draževčana.


Duboko 2 : 2 Belo Polje
Rvati 4 : 4 Rekreativo
Zvezda 5 : 3 Munja
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvezda 12 11 0 1 33
2 Torpedo 12 11 0 1 33
3 Duboko 12 6 1 5 19
4 Belo Polje 12 4 1 7 13
5 Munja 12 4 0 8 12
6 Rvati 12 2 1 9 7
7 Rekreativo 12 2 1 9 7