XS
SM
MD
LG

Anduhar zaustavio Lajovića

Foto: ATP Tour

Dušan Lajović eliminisan je u četvrtfinalu Gštada. Njega je sa 7-6 i 6-4 u četvrtfinalu savladao Pablo Anduhar.

Duci nije dobro počeo meč.Već u drugom gemu Anduhar ga je brejknuo. Poveo je Španac sa 3-0 i imao je 0-30 na servis Ducija. Ipak, Duci je vezao četiri poena i došao do prvog gema. Španac je na svom servisu imao 40-15. Ali Duci je vezao četiri poena te je forhend vinerom došao do ribrejka. Imao e Anduhar 30-40 ali je Lajović napadima iz forhenda, prisilio Španca na grešku. Na kraju je Lajović izjednačio na 3-3. 

Imao je Duci 30-40 u narednom gemu ali je Anduhar drop šotom spasio brejk loptu. Španac je poveo sa 4-3 a u narednom gemu ponovo je bila brejk šansa. U dugoj razmijeni Duci je pogriješio nakon drop šota rivala. Ipak, servis vinerom Duci spašava brejk šansu. Nakon nove greške na mreži, Duci je omogućio brejk šansu rivalu. Ipak, spasio se sjajnim drop šotom. Španac je došao do nove brejk šanse, nakon Ducijeve greške iz forhenda. Ipak, dubinom udaraca u narednom poenu, Duci je prisilio rivala na grešku. 

Duci je igrao dobro u narednom gemu. Drop šotom, greškom Anduhara iz forhenda i sjajnim napadom na mrežu, Duci je došao do 15-40. Prvu brejk loptu Anduhar spašava servis volej igrom a drugu greškom Ducija iz bekhenda. Duci je rutinski došao do 5-5. Potom je nastavio napadati i pritiskati Anduhara i došao je do 15-40. Prvu brejk loptu Anduhar spašava na mreži a drugu greškom Lajovića iz forhenda.  Na kraju se otišlo u taj brejk. I jedan i drugi bili su sigurni na svom servisu do završnice. Tada, kod 5-4 za Pabla, Duci gubi oba poena na svom servisu a samim tim i set.

Nakon prvog seta u kome je bilo mnogo uzbuđenja i brejk šansi, drugi set bio je dijametralno suprotan. Prvi gem na servis Lajovića igrao se na razliku ali nije bilo brejk šansi. Takav je bio i peti gem, takođe na servis Ducija kao i naredni na servis Anduhara. U sedmom gemu Lajović je imao 40-15 ali je prokockao dvije gem lopte. Imao je i kasnije prednost ali je i to prokockao. Na kraju je Anduhar došao do brejk šanse te ju je iskoristio, nakon greške Ducija iz forhenda.

Anduhar je bez većih problema potvrdio brejk, izgubivši samo jedan poen. Lajović je odigrao potom sjajan gem na svom servisu te je sa nulom smanjio na 5-4.  Duci je dobro otvorio naredni gem jer je probio Anduhara na mreži za 0-15. Ipak, Španac sa dva vinera dolazi do 30-15. Sjajnim napadom prisilio je Ducija na grešku i došao je do dvije meč lopte. Prvu meč loptu Anduhar je iskoristio i prošao je dalje.