XS
SM
MD
LG

Tim preko Noleta do polufinala završnog Mastersa

Foto: ATP Tour

Dominik Tim plasirao se u polufinale završnog Mastersa, savladavši Novaka Đokovića sa 2-1 u setovima.

Meč je od starta bio na vrhunskom nivou. Veoma jaki udarci i visok intenzitet u poenima. Nole je došao do brejka u četvrtom gemu, kada je poveo sa 3-1. Međutim, u narednom gemu nije osvojio niti poen i Tim vraća brejk. U narednom gemu Nole je imao tri brejk lopte ali je Tim došao do 3-3. Do kraja seta gledali smo sjajan tenis a set je otišao u taj brejk. Vodio je Nole sa 5-3 ali sa dva forhenda Tim dolazi do 5-5. Nakon toga pravi dvije greške pa Nole sa 7-5 dobija taj brejk.

Drugi set Nole je loše otvrio. Desio mu se prvi pad koncentracije na završnom turniru i Tim je to znao iskoristiti. Brejkom u drugom gemu, Dominik je poveo sa 3-0 na kraju drugog seta.  Pokušavao je Nole da se vrati ali Tim je bio siguran. Čuvao je brejk prednosti i dobio je drugi set sa 6-3.

Tim pravi brejk na startu trećeg seta. Nole je imao dvije šanse za ribrejk ali ih ne koristi. Ipak, u šestom gemu Nole pravi brejk za 3-3. Tim je u završnici seta došao do novog brejka prednosti. Kod 6-5 servirao je za meč ali je Nole napravio brejk i uveo je set u taj brejk. Poveo je Nole duplim brejkom sa 3-0 na startu taj brejka. Međutim, Tim pravi preokret i dolazi do 6-4. Nole je spasio prvu meč loptu ali drugu Tim koristi drugu i prolazi u polufinale.

Tim kako god da prođe protiv Beretinija, biće prvi u grupi. Nole mora dobiti Federera ako želi polufinale. Ovim porazom u slučaju da Nole dobija Rafu u finalu, neće opet biti prvi.