XS
SM
MD
LG

Srđan Đoković: Novak voli svoj narod, šta nije jasno!

Novak i Srđan Đoković

Srbija je u nedelju postala prvi osvajač novog sjajnog teniskog takmičenja - ATP Kupa!

Naši teniseri pobedili su Španiju u finalu (2:1), a potom je naravno usledilo veliko slavlje u Sidneju. Prvo na terenu zajedno sa velikim brojem srpskih navijača koji su čitavo takmičenje bodrili našu reprezentaciju, a potom i u svlačioni Tamo su se naši teniseri opustili uz šampanjac i zapevali.

Mogli ste da vidite kako Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Nenad Ćaćić i Nikola Milojević, zajedno sa selektorom Nenadom Zimonjićem, pevaju "Marš na Drinu" i "Vidovdan", a to se mnogima iz regiona nije dopalo.

Na društvenim mrežama vidljivi su komentari da nije lepo što su uz te pesme proslavili pobedu, a otac najboljeg srpskog tenisera Srđan Đoković stao je u odbranu Noleta i saigrača iz reprezentacije.

"Novak je nacionalista, naravno, kao što sam i ja - i većina ljudi u ovoj zemlji. To nije ništa ružno. Mi volimo svoj narod i svoju zemlju, ne mrzimo tuđi narod i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i da znate, a nas je ona sveta kao za Jevreje što je Jerusalim. Mi ćemo uvek biti uz naše Kosovo i naš narod dole", kazao je Srđan Đoković i dodao:

"Nemojte da mislite da će se to promenit za deset, dvadeset, sto ili hiljadu godina. Uvek će Kosovo biti srce Srbije i tako će biti za navek".

Srđan Đoković je kazao i da njegov sin inače teško podnosi poraze, što mu je "usađeno" odmalena.

"Niko ne podnosi poraz onako kako on to podnosi. On se tako rodio, u kući sportista je odrastao i učili smo ga tome da se sport sastoji iz pobeda i poraza. Pored toga što je veliki sportista, Novak je veliki čovek, pravi predstavnik Srbije", naveo je otac najboljeg srpskog tenisera.