XS
SM
MD
LG

AO: Nole u polufinalu

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena, savladavši Raonića sa 3-0.

Foto: ATP Tour

Nole je odigrao jako dobro prvi set. U prva tri gema nije bilo brejk šansi za tenisere. Međutim, u četvrtom gemu Nole je imao tri brejk lopte ali je Miloš došao do 2-2. I u šestom gemu Nole je imao brejk šansu ali je Raonić pronašao sjajan servis. U narednom gemu, prva brejk lopta za Miloša. Ipak, Nole je vezao tri poena i došao do 4-3. Imao je Nole potom novu brejk šansu ali je ponovo servis proradio kod Miloša. Pri vodstvu 5-4, Nole je imao četiri brejk i set lopte. Miloš je sjajno servirao pa je spasio tri ali nakon Noletovih napada iz forhenda, Miloš je na četvrtoj set lopti pogriješio pa je Nole sa 6-4 dobio prvi set.

Početak drugog seta bio je kao preslikan početak prvog seta. U prva tri gema bez problema serveri su čuvali svoj servis. U četvrtom gemu Nole pravi brejk. Prve dvije brejk lopte Miloš je spasio forhendima ali je treću Nole iskoristio i poveo sa 3-1. Do kraja drugog seta Đoković je održavao brejk prednosti te je dobio drugi set sa 6-3.

Prvu brejk loptu u trećem setu imao je Raonić. Imao ju je u drugom gemu ali je nije iskoristio. Potom su obojica tenisera ograla dobro i čuvala svoje servise. U 11. gemu Nole je došao do brejk šansi. Imao ih je tri ali je Miloš svaki put pronalazio sjajne servise i na kraju je poveo sa 6-5. Na kraju je set otišao u taj brejk. U taj brejku Nole je bio izuzetan te ga je dobio sa 7-1.

Nole će u polufinalu igrati protiv Federera.