XS
SM
MD
LG

Jovo Caković: Svaka igračica je važna i deo je sistema

Foto: okjedinstvo.org.rs

Trener superligaša iz Stare Pazove, Jovo Caković, na klupi je sedam sezona i kontinuitet dobrih rezultata objašnjava postojanjem sistema rada koji donosi adekvatne rezultate. Zato ne čudi da su odbojkašice Jedinstva poslednjih 6-7 sezona bile uvek u vrhu, među četiri ekipe i konstantno igrale, ili  u polufinalu, ili u finalu plej ofa. Odbojka je brend u Staroj Pazovi i malo je primera da iz relativno male sredine potiču dva superligaša, u ženskoj i muškoj konkurenciji.

- Razlikujemo se od drugih što već tri sezone ne dovodimo poznate igračice sa strane, već ekipi priključujemo talentovane devojke iz naše filijale Omladinca iz Novih Banovaca. Devojčicama se pruža prilika da sa 14-15 godina igraju Prvu ligu u Omladincu i one koje iskoče i nagoveste veliki potencijal znaju da će dobiti šansu da zaigraju u Jedinstvu. Pred početak sezone timu smo priključili četiri nadarene omladinke: Savić, Milanović, Lihler i Medved. Ako talentovanu decu rano priključite prvom timu i stavite, umesto u igru, na klupu, ja to zovem "bioskop". Svaka igračica u timu mora da ima važnu ulogu i bude deo sistema - objašnjava Caković organizaciju rada u dva kluba i edukaciju talentovane dece.

Još jedna pobeda u nizu, u mini ligi, u Staroj Pazovi je prihvaćena bez previše euforije. Trijumf nad aktuelnim šampionom iz Lajkovca trener Caković komentariše rečima: - Kontrolisali smo utakmicu u celini, izuzev finiša drugog seta, kada smo sami sebi iskomplikovali situaciju. Ne eksperimentišemo mnogo, i  očigledno je da dobar i sadržajan rad na treninzima daje rezultate. Kad u postavi imate četiri igračice sa dvocifrenim učinkom, kao što su Lekić, Đokić, Kockarević i Koprivica, to je samo za jednu igrčicu manje od savršenog učinka tima.

Predigru velikog finala Kupa na Ubu, Jedinstvo će odigrati u sredu protiv lidera u Obrenovcu. Ulog je velik, jer sa još jednom pobedom nad "energetičarrkama" Staropazovčanke bi  stigle lidera na tabeli, ili se približile na bod zaostatka u zavisnosti od konačnog rezultata. Na druugoj strani, ukoliko TENT uspe da se revanšira rivalkama za nedavni poraz u Obrenovcu, steći će veliku prednost od 5-6 bodova. - Nismo opterećeni važnošću utakmice i cilj je da stvorimo povoljan ambijent u kome možemo da nametnemo našu igru i izvučemo povoljan rezultat – poručuje iskusni stručnjak.  


5 .kolo Mini liga 1-6
Ub 0 : 3 Vizura
Crvena zvezda 1 : 3 Jedinstvo
Železničar 0 : 3 TENT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 TENT 23 19 4 54
2 Jedinstvo 23 17 6 51
3 Ub 23 17 6 50
4 Crvena zvezda 23 13 10 40
5 Železničar 23 12 11 36
6 Vizura 23 10 13 32