XS
SM
MD
LG

OK Mladi radnik: Timski duh i podrška grada recept za uspeh

Ivica Jevtić, trener OK Mladi radnik Požarevac - foto: arhiva kluba

Reagujući na odluku takmičarskih organa OSS, Ivica Jevtić, trener Mladog radnika iz Požarevca, je napomenuo da smo se našli u čudnoj i specifičnoj situaciji. - Bilo je teško i nama sportistima, i ljudima iz saveza. Donetom odlukom niko nema prava da se ljuti. Odigrano je dve trećine prvenstva i svako je imao priliku da se pokaže i testira svoje mogućnosti. Vojvodina je zasluženo slavila, uprkos donetoj odluci za "zelenim stolom". Naše ciljeve koje smo zacrtali pre početka prvenstva smo ispunili. Na kraju smo bili četvrti i do prekida vodili smo ravnopravnu borbu sa Partizanom za treću poziciju, da bi  na kraju  redosled odlučio jedan set - naglašava trener Jevtić.

Mladi stručnjak nije želeo da izdvaja pojedinace, i smatra da sve što su uradili postigli su timskim pristupom. Podsetio je da je u ekipi došlo do rokade na poziciji trenera, i od nove godine uloge su zamenili Jeftić i Milan Đuričić. - Dobro smo radili na fizičkom, mentalnom i taktičkom planu i to je rezultiralo uravnoteženošću forme i rezultata. Visoke pozicije u ligi su došle kao plod jedinstva i čvrste povezanosti kluba i čelnika grada, koji izdvaja značajna sredstva za klub. Počev od gradonačenika Baneta Spasojevića, predsednika Lazara Ristića, sportskog direktora Saše Joksimovića, nas u stručnom štabu, svako je dao veliki doprinos u stvaranju povoljne klime za ostvarenje validnih rezultata - istakao je naš sagovornik.

U samoizolaciji odbojkašima je prepušteno da po svom nahođenju treniraju, koliko je to moguće. Mladi radnik ima iskusne igrače koji su dugo u ovom sportu, sa razvijenim radnim navikama i odgovornošću da rade na sebi i održavanju fizičke spreme. Trener Jevtić je u stanu radio samostalno i napomenuo je, kad se budu ponovo okupili videće se koliko je svako radio na sebi proteklih mesec i po dana. U Požerevcu sa nestrpljenjem čekaju odluku merodavnih organa i saveza kako bi mogli da koncipiraju plan i program priprema za narednu sezonu.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34