XS
SM
MD
LG

Hvala za Kup i titulu

Košarkašice Kraljeva sa gradonačelnikom dr. Predrag Terzićem

Ženski košarkaški klub Kraljevo je 16. marta, u Surdulici, osvojio Kup Srbije. To je najveći uspeh u istoriji kraljevačkog sporta od 1978. godine kada su odbojkaši Ribnice u Novom Sadu osvojili nacionalni Kup ondašnje SFRJ. Zbog uvođenja vanrednog stanja taj uspeh nije na pravi način proslavljen, pa su gradski čelnici na čelu sa gradonačelnikom dr. Predragom Terzićem organizovali prijem za popularne "malene".

Nije u pitanju samo Kup. Za sve istinske ljubitelje sporta, za sve Kraljevčane "malene" su osvojile duplu krunu. U završenom ligaškom takmičenju Prve lige Srbije ostvarile su 17 pobeda u 18 odigranih utakmica, bile ubedljivi lideri srpske elite i kako je liga prekinuta, logično je da titula završi u vitrinama ovog uzornog sportskog kolektiva. Maksimalnu podršku dobile su "malene" od gradskih čelnika i predstavnika SS grada Kraljeva, jer se videlo koliko je svima drago zbog uspeha košarkašica i koliko su im zahvalni na radostima koje su im priredili u tek okončanoj sezoni.

Ovo su prave heroine našeg grada. Košarkašice Kraljeva su odigrale pedeset utakmica u tri takmičenja, osvojile Kup Srbije, bile najbolje plasirani srpski kloub u Regionalnoj ligi i na kraju u šampionatu bile dominantne. Pobedile su u 17 utakmica, izgubole jednom, u Beogradu od C. zvezde na produžetke. Stvar je jasna, za sve nas u Kraljevu, za sve koji su istinski ljubitelji sporta ŽKK Kraljevo je šampion Srbije. One su se borile, izgarale, na pravi način predstavljale grad i najmanje što možemo jeste da im se u ime celog grada zahvalimo – naglasio je dr. Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Sportski savez grada Kraljeva je pripremio predivnu plaketu za šampionke i osvajačice Kupa Srbije koju je gradonačelnik Terzić uručio kapitenu Tamari Bajić. "Malene", istinske heroine grada na Ibru imale su samo reči hvale za prijem i čestitke.

U ime svih igračica i svje ime hvala na lepim rečima i hvala na prijemu. Hvala što ste imali strpljenja da ova pandemija prođe i da posle tri meseca nas ugostite i to nam mnogo znači. Osvojile smo Kup, ali smo osvojile i ligu. Kome to nije jasno neka pogleda konačnu tabelu Prve lige za košarkašice. Iskreno se nadam da će nadležni reagovati i doneti jedinu ispravnu odluku. Uostalom, u VABA regionalnoj ligi proglašen je prvak, to je podgorička Budućnost. I u tom takmičenju je odigran ligaški deo, naši klubovi igraju u tom takmičenju i logično je da se prate potezi - poručila je Tatjana Živanović, jedna od najiskusnijih košarkašica Kraljeva.

Istinska vođa košarkašica Kraljeva, trener Dejan Kovačević imao je mnogo razloga da bude zadovoljan ostvarenim u ovoj sezoni.

Ove devojke su zaslužile sve počasti. Imale su sjajnu atmosferu, vredno radile, ni jedan jedini problem nismo imali. Klupsko rukovodstvo je bilo na najvišem nivou, sve su ispratili na pravi način. Moram reći da je grad mnogo pomogao, ni jedna lokalna samopuprava nije toliko pomogla neki ženski košarkaški klubn kao što smo bili ispraćeni. Zato očekujem da ostanemo na okupu i da naredne sezone sve ovo ponovimo – zaključio je Dejan Kovačević, trener ŽKK Kraljevo.

Prave ste heroine - obratio se prvi čovek grada košarkašicama Kraljeva

Najveći deo razgovora koji su vodili gradski čelnici i predstavnici ŽKK Kraljevo ticao se odluke nadležnih u KSS oko titule prvaka u Prvoj ženskoj ligi. Na terenu su Kraljevčanke pokazale da su najbolje, bez dileme im pripada titula prvaka i svaka drugačija odluka bila bi pravi sportski zločin. Gradonačelnik Kraljeva je imao jasnu poruku.

Obećavam vam da ćemo nastaviti još jače da podržavamo ŽKK Kraljevo. Ako nam otmu titulu, učinićemo sve da u narednoj sezoni budemo još bolji, na terenu još dominantniji i da osvojimo duplu krunu, na vreme. Iskreno, nisam siguran da li bi ovakve bile odluke da su na našem mestu bili predstavnici beogradskih „večitih rivala“ – naglasio je gradonačelnik Kraljeva dr. Predrag Terzić

Na kraju prijema razmenjeni su pokloni, a košarkašicama Kraljeva osmeh nije silazio sa lica. Za grad na Ibru, za sve Kraljevčane, one su ostvarile višedecenijski san i osvojile titulu državnog prvaka, odnosno duplui krunu u loptaškim sportovima.